Tűz a fenyőerdőben Kunfehértónál
Sziréna

Tűz a fenyőerdőben Kunfehértónál

Kigyulladt a fenyőerdő aljnövényzete Kunfehértó határában, a helyszínen vannak már a kiskunhalasi, kiskőrösi, valamint a jánoshalmi tűzoltók. A jelzések szerint körülbelül egy hektárt érinthetnek a lángok. 

 
 
 
 
 
 
19:30 Erdészek segítenek
Parázslások még tapasztalhatóak, az egy hektáros területen leginkább az aljnövényzet égett és lángra kapott egy tuskósor is. A KEFAG Zrt. területéről van szó, a tűzoltók munkáját erdészek segítik ezekben a percekben is. Mint megtudtuk: a fenyves nehezen megközelíthető, egy speciális tűzoltójármű tud bemenni, a riasztott erők gyalogosan érték el a helyszínt. Az utómunkálatok órákat vesznek majd igénybe.
 
18:40 Megszűnt a lánggal égés
Egy tuskósor is égett a Kunfehértó határában keletkezett erdőtűzben, amelyhez nem sokkal öt óra előtt riasztották a tűzoltókat. A helyszínen még dolgoznak a kiérkezett egységek, de a lánggal égés már megszűnt - tudtuk meg. 
 
18:00 Nehezen megközelíthető
Kiskunhalasi, kiskőrösi hivatásos és jánoshalmi önkormányzati tűzoltók dolgoznak Kunfehértó határában, ahol egy fenyőerdő aljnövényzete kapott lángra. A legfrissebb információnk szerint a legnagyobb gondot az okozza, hogy nehezen megközelíthető helyen lobbantak fel a lángok. A kiérkező egységek gyalogosan közelítették meg a helyszínt. A káresethez tart a műveleti szolgálat is. 
 
Előzmények
Délután öt óra körül riasztották a tűzoltókat, hogy ég egy fenyőerdő aljnövényzete Kunfehértó határában. A lángok körülbelül egy hektárt érintenek, az első egységek ezekben a percekben érkeztek ki a helyszínre. A II-es riasztási fokozatnak megfelelően kiskunhalasi, jánoshalmi egységek mellett más városból is várnak tűzoltókat. Azt nem lehet még tudni, hogy tanyák vannak-e veszélyben.
Jáger Levente