Húsz beteget mentettek a gyakorlaton
Sziréna

Húsz beteget mentettek a gyakorlaton

A nővérszobában, egy mikrohullámú sütő miatt keletkezett tűz, emiatt a betegeknek el kellett hagyniuk a halasi kórház legfelső szintjén lévő kórtermeket. Volt olyan ápolt, aki ágyhoz kötött volt, őket a nővérek, ápolók kitolták a veszélyeztetett területről. Néhány perc múlva megérkeztek a halasi tűzoltók, és a gyakorlat koreográfiája szerint kezdték meg a mentést és az oltást.

 
 
Közösségi szolgálatos diákok játszották a betegeket azon a gyakorlaton, amely szerdán délelőtt volt a halasi kórházban. A feltételezések szerint a legfelső szinten, a nővérszobában keletkezett tűz, e miatt hatalmas füst volt az egész folyosón és ez a kórtermekbe is beszivárgott. A nővérek és az ápolók kezdték meg az oltást és ők voltak azok, akik a betegeket kikísérték, illetve az ágyban fekvőket kitolták a veszélyeztetett helyről.
A halasi tűzoltók több autóval érkeztek a helyszínre, a felderítés után azonnal megkezdték a beavatkozást, árgusan figyelő parancsnokaik előtt. Mindent úgy csináltak, mintha éles helyzet lenne. Bevetették a magasból mentő tűzoltóautót is. A betegeket pedig a lentebb lévő szintekre vitték, van, akit ölben, van, akit ágyastól és van, akit speciális hordágyon. A gyakorlatot ott volt Romhányi Zoltán, a kórház főigazgatója és Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is, aki rögtön meg is osztotta tapasztalatait az intézmény irányítójával. Egy ilyen próbariadó célja az, hogy a tűzoltók helyismeretet szerezzenek, valamint a dolgozók is tudják, baj esetén melyek a legfontosabb teendőik.
Jáger Levente (GALÉRIA)