Feltörte iskolája számítógépes rendszerét
Sziréna

Feltörte iskolája számítógépes rendszerét

Az intézmény kamerarendszeréhez és a diákok adatait, jegyeit tartalmazó táblázatokhoz fért hozzá az a tanuló, aki feltörte iskolája számítógépes rendszerét. A fiatal hencegett is a diáktársainak azzal, hogy okostelefonján keresztül szőrfözik az iskola informatikai rendszerében.

 

 


A halasi rendőrkapitányság az oktatási intézmény feljelentése alapján indított nyomozást még májusban a kiskunhalasi fiatalkorú ellen. A diákot az eljárás során a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekményt elkövetését a rendőröknek beismerte. A rendőrség információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot a 17 éves tanuló szabadlábon hagyása mellett.

telo02

A nyomozás lezárták, az keletkezett bűnügyi iratokat a rendőrség továbbküldte vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségre. A szakközépiskola diákja lényegében saját magát buktatta le azzal, hogy osztálytársainak dicsekedett azzal, hogy okostelefonján keresztül hozzáfér az intézmény kamerarendszeréhez és a diáktársai adatait, jegyeit tartalmazó táblázatokhoz.

telo01

Szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: internet