A szökevények miatt volt itt a helikopter
Sziréna

A szökevények miatt volt itt a helikopter

Mint arról vasárnap beszámoltunk rendőrségi akció zajlott szombaton éjszaka Kiskunhalason, ennek során helikoptert is bevetettek. Akkor a megyei főkapitányság csak szűkszavúan tájékoztatott bennünket, most viszont már nyilvánosságra hozták, amit csak sejteni lehetett. Heten szöktek meg a Szegedi úti befogadó központból, kettő férfit még keresnek a hatóságok.

 
 
Megvan a válasz arra, hogy miért repkedett órákon át Kiskunhalas felett rendőrségi helikopter szombaton éjszaka és vasárnap hajnalban. Mint a megyei főkapitányság néhány perccel ezelőtt közzétett tájékoztatójából kiderült, szeptember 3-án, nem sokkal este kilenc óra előtt heten megszöktek a Szegedi úti befogadóközpontból. Az utánuk indított akció során öt külföldit elfogtak, de ketten még szökésben vannak. A rendőrség keresi  Ali Kashif 28 éves pakisztáni állampolgárt, akiről az alábbi fénykép áll rendelkezésre. 
Ugyancsak körözik Awan Malik Ali 25 éves pakisztáni állampolgárt, aki szombat este óta ismeretlen helyen tartózkodik. 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiak jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Jáger Levente