Szörnyethalt a mozdony elé hajtó autós
Sziréna

Szörnyethalt a mozdony elé hajtó autós

Személyvonattal ütközött egy gépkocsi szombat este Soltvadkerten, a Vágóhíd utcai vasúti átjáróban. A balesetben az autó vezetője életét vesztette. A kiskőrösi és a soltvadkerti tűzoltók vágták ki a roncsból az áldozatot, egy 73 éves helybéli nőt.

 

 

 

 

 

 

8:44 Soltvadkerti az áldozat

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb közleménye szerint a szombat esti balesetben egy 73 éves soltvadkerti nő halt meg. A Peugeot 405 az Alsócsábor tanyák felől érkezett a Vágóhíd utcai vasúti átjáróhoz. Feltehetően nem vette figyelembe a tilos jelzést és nem állt meg, és összeütközött a Budapest felé közlekedő vonattal. Azt nem lehet tudni, hogy miért nem állt meg a sofőr, ezt majd a kiskőrösi rendőrkapitányság közlekedésrendészete vizsgálja.

Előzmények

A Peugeot a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol az érkező mozdony nekiütközött – közölte Kavalecz Imre, a MÁVINFORM sajtóügyeletese. Helyszíni információk szerint körülbelül háromszáz métert tolta maga előtt a gépkocsit a mozdony, mire meg tudott állni. A helyszínen egy férfi elmondta, hogy a közelben tartózkodtak, amikor egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek, többen azonnal a vasúti töltéshez siettek, amikor meglátták a balesetet, azonnal hívták a mentőket és a tűzoltókat.


A balesethez percek alatt kiérkeztek a város önkormányzati tűzoltói és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók, akik közös erővel kezdték meg a műszaki mentési munkálatokat. Az autó vezetője az ütközés következtében beszorult járművébe, őt feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a tűzoltók. A sofőr olyan súlyosan sérült az ütközés során, hogy életét vesztette, a mentők csak a halálát tudták megállapítani. A helyszínelés és a műszaki mentés éjfél körül ért véget, addig a vonatközlekedés szünetelt Soltvadkert és Kiskőrös közti szakaszon.


Kép-szöveg: Pozsgai Ákos