Vádat emelt az ügyészség a lövöldöző ellen
Sziréna

Vádat emelt az ügyészség a lövöldöző ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt a kiskunhalasi ügyészségen lövöldöző férfi ellen. A kiskunmajsai B. János március 16-án egy gépkarabéllyal több lövést is leadott az épületben, amikor a biztonsági szolgálat emberei igyekeztek lefegyverezni.

 
 
A lövöldöző ellen emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy védelmére kelt személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat – közölte Kertész Imre, a főügyészség vezetője. A Kecskeméti Törvényszékre kedden benyújtott vádirat szerint a férfi azért jelent meg március 16-án az épületben, hogy megölje Téglás Pétert, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség, vezető ügyészét, akinek a korábbi feljelentéseivel kapcsolatban tett intézkedéseivel elégedetlen volt.
lovol02
B. János egy papírdobozban vitte magával az engedély nélkül tartott gépkarabélyát, valamint 240 darab lőszert, amelyek közül 18-at betárazott a fegyverbe. A férfi az épület ügyfélfogadó terébe lépve azt mondta a biztonsági őrnek, hogy a vezető ügyészt keresi, majd a csomagátvizsgáláskor elővette a gépkarabélyt, csőre töltötte és a biztonsági őrre irányította. A vádirat szerint B. János ekkor „élet elleni fenyegetések mellett" felszólította az őrt, hogy vezesse az ügyészhez. A biztonsági őr elindult a lépcsőn felfelé, a vádlott pedig követte.
lovol03
A második lépcsőfordulóban utolérte őket a bírósági gondnok, és megpróbálta elvenni a fegyvert a férfitól. Dulakodni kezdtek, közben a vád szerint a férfi mindvégig a gondnok teste felé próbálta nyomni a fegyver csövét, és több lövést is leadott. A vádlott és a gondnok ezután elesett a lépcsőn, és legurult a földszintre. A földön tovább dulakodtak, és eközben a bírósági gondnoknak sikerült kiürítenie a tárból a lőszereket, majd két rendőr segítségével lefegyverezni a vádlottat. A lövöldözés során senki sem sérült meg.
Kép-szöveg: Pozsgai Ákos