Sikeres újraélesztés a rendelőben

A  Székely utcai orvosi rendelőben kapott szívinfarktust Györfi Zoltán korábbi gyorsasági motoros országos bajnok. Az életéért dr. Bús Imre, dr. Herczeg Katalin küzdött a kiérkező halasi mentők,  a szentesi mentőhelikopter személyzete, az asszisztensek a rendőrök, valamit Zoltán feleségének a segítségével.  A beavatkozás sikeres volt, az 51 éves sportolót a szegedi klinikára szállították.

 
 
 
 
Mentőautó, majd rendőrautó fékezett csütörtökön kora délután a Székely utcai orvosi rendelő előtt. Alig negyedóra elteltével leszállt a mentőhelikopter is a szemben lévő üres telekre. Akkor csak annyit lehetett tudni, hogy valaki rosszul lett és újra kell éleszteni. Később megtudtuk, hogy Györfi Zoltán, az egykori kiváló motorversenyző, országos bajnok kapott szívinfarktust.
A felesége azt mesélte, Zoltán rosszul érezte magát, ezért mentek el az orvoshoz. Ott, a váróban lett rosszul. - Nagyon hálás vagyok mindenkinek. Bús doktor úr, a felesége, az asszisztensek, a halasi mentők, a kiérkező rendőrök, és a szentesi légimentők is emberfeletti módon küzdöttek Zoli életéért. Amiben tudtam, én is segítettem nekik. Sikeres volt az újraélesztés, Zolit a szegedi klinikára szállítják, ahol szívkatéteres beavatkozása lesz- mesélte Gyöngyvér, Zoltán felesége.
Jáger Levente