Tűzoltókra volt szükség
Sziréna

Tűzoltókra volt szükség

Az olvadás, a folyamatos esőzés miatt néhány halasi utcában szükség volt arra, hogy a tűzoltók szivattyúzzanak. Főként olyan helyeken, ahol nincs megoldva a csapadékvíz elvezetése, vagy nincs elvezető árok. A mélyebben fekvő területeken, összegyűlt a víz, ezért a lakók segítséget hívtak. A kertvárosi Levendula utcában évek óta jelenlévő probléma megoldását keresik az ott élők.

 
 
 
 
A két napos intenzív esőzés, a meglévő hóréteg és jég okán több kiskunhalasi utcában gondot okozott a víz. Szerdán délután hívták először a halasi tűzoltókat, azonban a Harangos téren nem volt szükség szivattyúzásra, egy néhány méteres árok ásása után megoldott a probléma. Csütörtökön reggeltől viszont több riasztás is befutott a városból.
A Csillag utcában egy többgenerációs családi ház udvarán gyűlt össze a víz úgy, hogy a lakók attól tartották, a hátsó, mélyebben fekvő épületrész veszélybe kerül. A kiérkező tűzoltók aztán a helyszínen látták, hogy ott már szükség lesz a szivattyúra. Nem volt egyszerű a dolguk, mert az utcán lévő csapadékelvezető kis áteresztőképességű volt.
Szerkesztőségünket a Levendula utcából értesítették, ahol egy fél háznyi útrész került víz alá. Körmendi László azt mondja, esős időben mindig előjön a probléma. Több fórumon keresték már a megoldást, tud róla a körzet képviselője is. A tűzoltók is a helyszínre érkeztek, de mivel nem volt hová elvezetni a folyamot, nem tudtak mit tenni.
A Jókai utcai társasház előtt viszont már be lehetett indítani a szivattyút. A jókora területen, mintegy 10-15 centiméternyi mélységű koszos lé hömpölygött. A közelben lévő szikkasztóárokba szivatták át a jelentős mennyiségű vizet. Az elkövetkező órákban számítani lehet arra, hogy újabb bevetések lesznek majd.
Jáger Levente (GALÉRIA)