Babós és Kertész Kovács a ringben
Archívum

Babós és Kertész Kovács a ringben

Folytatódik a Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó bajnoksága a selejtezőkkel. Délután 3 órától 30 páros méri össze tudását és erejét. Ami nekünk, halasiaknak a legfontosabb: két helyi öklözőért is szoríthatunk ma. Babós László  (képünkön) az 52-56 kg-ban a nap második meccsét vívja Máté Attila ellen, míg huszonharmadikként Kertész Kovács Ádám lép ringbe Marczin Márió ellen.

Tegnap este 9 óra után értek véget a küzdelmek a Magyar Köztársaság ifjúsági ökölvívó bajnokságának első napján. A selejtezők során összesen 32 mérkőzésre került sor. A Halasi Box Club kiválósága, Albert Ferenc is bokszolt, mégpedig a kecskemétiek Európa-bajnoka, Herczegh József ellen. Feri tisztességgel helytállt, maximálisan betartotta az edzői utasításokat és jó mérkőzést vívott neves ellenfelével szemben.

Végül a kecskeméti fiú 5:0-ás pontozással hozta a meccset, Albert Feri búcsúzott, de nincs miért szégyenkeznie. Ma délután 3 órától folytatódnak a selejtezők, számunkra két különlegesen fontos mérkőzéssel. A ringbe lépő 30 páros közül másodikként a nagy reménységünk, válogatott tehetségünk Babós László meccsel majd. Ellenfele a hajdúsámsoni Harangi Imre SE kiválósága, Máté Attila lesz. Attila tavasszal, az Énekes István Emlékversenyen 52 kg-ban nyert. A remények szerint sok halasi biztatja majd Lacit és sikerül neki a továbbjutás. A másik halasi, Kertész Kovács Ádám lesz, aki a tatai Marczin Márió ellen szerepel. Ez a páros huszonharmadikként szerepel majd. Minden sportot és ökölvívást szerető halasit várnak a szervezők!

Kép-szöveg: Jáger Levente