Mindenki együtt, kezdődhet a csatornázás Kiskunhalason
Archívum

Mindenki együtt, kezdődhet a csatornázás Kiskunhalason

Múlt héten kiválasztották a műszaki mérnököt, ezzel felállt a csatornázás kivitelezését végző és ellenőrző csapat. Ma délelőtt összeült a projekt-team, az előkészítő munkákban résztvevő szakemberek és a kivitelezők gyakorlati kérdéseket is egyeztettek.

Gyovai István, Kiskunhalas város polgármestere nyitotta meg azt a munkaértekezletet, amely a csatornázás kivitelezésének adott zöld utat. – Városunk évek óta készül a 4,5 milliárdos beruházásra, melyet nagyrészt uniós támogatásból valósítunk meg. Nemcsak az eddigi befektetett munka és a pályázati támogatás miatt van nagy jelentősége a csatornázásnak Kiskunhalason, hanem a környezetvédelmi előírások betartása miatt is szükség van a hálózatra – ismertette a polgármester.

Beszédében különös hangsúlyt helyezett a halasi kivitelezők részvállalására, és támogatását ígérte a munkafolyamatok kidolgozásában és az esetleges problémák megoldásában is. Miközben felelősségteljes munkára kérte a kivitelezőket, sok sikert kívánt a csapatnak a beruházáshoz.

Farkas István, a Halasvíz Kft. vezetője a törvényi előírásokra hívta fel a figyelmet, és a szakhatóságok szigorúságát hangsúlyozta.

A hivatal szakemberei mellett Vili Gábor, a Víziközmű Társulat elnöke is támogatásáról biztosította a kivitelezők csapatát.

A protokolláris megnyitó után gyakorlati kérdéseket tekintettek át, mint például a hulladékkezelés és környezetvédelem esetleges problémái. E kérdésekkel kapcsolatban Ván László főkertész és Soltész Gergő környezetvédelmi ügyintéző fejtették ki álláspontjukat.

A csatornahálózat kivitelezési munkáinak pontos kezdéséről Barta József Stratégiai és Fejlesztési Osztály vezetője tájékoztatja majd a lakosságot.

N.I.

{phocagallery view=category|categoryid=317|limitstart=0|limitcount=0}