Felbontott utak - végleges helyreállítás később
Archívum

Felbontott utak - végleges helyreállítás később

Egyre több utcában látnak munkához a kivitelezők. Most már egyszerre Halas több pontján is folyik a város jelenlegi legnagyobb uniós támogatású beruházása, a szennyvízcsatorna hálózat kiépítésének második üteme.

A Henger utcában például egy bajai alvállalkozó végzi a munkát. Ebben az utcában sok védett gesztenyefa van, így itt különösen óvatosan dolgoznak, hogy megóvják a fák gyökereit. A kivitelezőknek ettől függetlenül is nagyon pontosan kell dolgozniuk, hogy a rendszer zavartalanul tudjon majd működni. A csatornázást próbálják úgy megoldani, hogy az a lehető legkisebb fennakadással járjon. Amint a helyükre kerülnek a csövek már egyből temetik is be az árkokat.

A munkálatok miatt van, ahol elkerülhetetlen az utak felbontása. A megbontott utakat egyelőre csak ideiglenesen állítják helyre, hogy járhatóak legyenek, ám a végleges helyreállításhoz egyelőre türelmet kérnek, mert majd egyszerre fognak aszfaltozni. A csatornázásban érintett házak postaládáiba sorra érkeznek a házi bekötésekhez segítséget kínáló ajánlatok. A városháza szakember, Barta József  azt mondja, az a lényeg, hogy az elvégzett munka megfeleljen az előírásoknak, és minden esetben először egyeztessenek a Halasvíz Kft-vel.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvízkezelő telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=464|limitstart=0|limitcount=0}