Hatalmas medencét ásnak a szennyvíztisztító telepen
Archívum

Hatalmas medencét ásnak a szennyvíztisztító telepen

Egy óriási munkagödörnél dolgoznak a halasi szennyvíztisztító telep korszerűsítésének kivitelezői. Az elmúlt hetekben elbontott oxidációs árok helyén egy 55x55 méteres úgynevezett SBR medencét alakítanak ki.

A földmunkákat két ütemben végzik. Már most sok földet eltávolítottak, a második ütemnél pedig már vákuum kutakat kell telepíteni a talajvíz miatt. Amikor a medence eléri az előírt mélységet jöhet majd a betonozás. A munkálatok során jelentős mennyiségű földet termelnek ki. Ennek a zöme visszakerül majd a megépült műtárgyak köré – kaptuk a tájékoztatást Barta Józseftől a Polgármesteri Hivatal osztályvezetőjétől.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvízkezelő telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=491|limitstart=0|limitcount=0}