Egyre látványosabb a medence
Archívum

Egyre látványosabb a medence

Az épülő óriási medencének már állnak a falai, sokat változott az elmúlt egy hónapban a halasi Szennyvíztisztító telepen épülő új tisztítómedence. Ha beüzemelik, akkor 5 méter magasan áll majd itt a tisztításra váró szennyvíz. Hozzáláttak a telep többi műtárgyának az építéséhez is.

A beruházást úgy végzik, hogy ez idő alatt is működik a telep, hiszen folyamatosan érkezik be a szennyvíz. Az épülő medence a mérete mellett azért is különleges, mert nem mindennapi, hogy egyszerre ennyi betont és betonacélt építenek be valahová. Az alaplemezbe mintegy 1135, a falakba 485 köbméter beton kerül.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=571|limitstart=0|limitcount=0}