Útfelbontások – még türelmet kérnek
Archívum

Útfelbontások – még türelmet kérnek

A szennyvízcsatornázás miatti útlezárásokat, felbontásokat és a munkálatokkal járó port a lakosság többsége példás türelemmel viseli, de azért vannak kirívó esetek is. Úgy tudni egy, a hangos munkagépek miatt felháborodott lakos a földről felkapott kövekkel dobálta meg a munkásokat.

Az észrevételek, panaszok zöme –naponta akár 20-30 telefon is- Vili Gáborhoz a Víziközmű Társulat elnökéhez érkezik, mivel ő a kapcsolattartó a beruházás és a lakosság között. Azt mondja a felmerülő problémákra igyekeznek minél gyorsabban megoldást keresni és még egy kis kitartást és türelmet kérnek. Várhatóan még két hónapig tart a munka dandárja.

A kivitelezőknek a végleges helyreállításig is járhatóvá kell tenni a megbolygatott szakaszokat. Az aszfaltos utaknál olyan alapot tesznek vissza a gödrökbe, amelyre már szinte csak rá kell tenni a bitument.

Az elmúlt napokban problémát okoztak az ellopott fém csatorna fedlapok is. A Tabánban egy egész utcából felszedték és elvitték őket, mintegy 20 darabot. Úgy tudni még valamennyi nyomravezetői díjat is felajánlottak. Végül sikerült kideríteni, hogy hol vannak -egy asszony ágyában rejtegették őket - és így visszakerültek a helyükre, még mielőtt túladtak volna rajtuk. A lakosságot arra kérik, szóljanak, ha lopásokat vagy már hiányzó fedlapot látnak. Azt is jelezzék, ha igazoltan emiatt károsodik egy jármű, mert van biztosítási fedezet az ilyen esetekre.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=572|limitstart=0|limitcount=0}