Fúrnak a főút alatt
Archívum

Fúrnak a főút alatt

Az 53-as főút Kiskunhalason belüli szakaszát is érinti a szennyvízcsatornázás. Ám a főutat nem lehet megbontani, így a forgalom zavarása nélkül folynak itt a munkálatok. Több ponton is átfúrnak az út alatt, először egy védőcsövet helyeznek el és ebbe kerül a szennyvíz elvezetésére szolgáló. Ezt a munkamenetet azonban nem lehet mindenhol alkalmazni, mert a legtöbb utca alatt közművek futnak, a kisebb utcákban pedig elég hely sem lenne rá.

A beruházást eddig nem akadályozta az időjárás bár a kánikulában nem volt könnyű a munkásoknak. Az esős, rossz idő sem hiányzik a kivitelezőknek, de ez enyhítené a port, és segítené a megbontott utak tömörödését. A csatornázási munkálatok körülbelül 62 %-át végezték már el, ez 27 kilométernyi szakaszt jelent. Most már a város minden csatornázásban érintett területén megkezdődtek a munkálatok.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=612|limitstart=0|limitcount=0}