Csatornázás - vigyázni kell a közlekedéssel
Archívum

Csatornázás - vigyázni kell a közlekedéssel

"A város nagy részére kiterjedő csatorna-beruházás a munkálatok ideje alatt kellemetlenségekkel jár és türelmet igényel a lakosságtól. A megbontott utak nehezítik a közlekedést, óvatosan kell haladni ezeken a szakaszokon, mert akár sérülések is előfordulhatnak például a felverődő kövek miatt." - olvasható Kiskunhalas Város Önkormányzatának sajtóközleményében.

"A városvezetők türelmet és körültekintést kérnek a lakosságtól. A kivitelezők javaslata, hogy a megbontott utakon a körülményeknek megfelelő sebességgel haladjanak járműveikkel, ha lassabban mennek, akkor nem pattannak fel olyan erővel a kövek. A megbontott részeken eső esetén még jobban oda kell figyelni a közlekedésre.

A napokban több utcában is gödör keletkezett, mert a nagyobb mennyiségű csapadék miatt besüllyedt a föld. Aki ilyet tapasztal, az jelezze a kivitelezőknél, vagy a Víziközmű Társulat elnökénél (Vili Gábor), hogy intézkedni tudjanak a megsüllyedt részbetemetéséről vagy elkerítéséről. Akinek már nem sikerül elkerülnie a bajt és komolyabb kára keletkezik, attól azt kérik, hogy értesítse a rendőrséget és az így készült jegyzőkönyv alapján igényelhet kártérítést. A szennyvízcsatorna beruházást még az ősz folyamán próbálják olyan állapotba hozni, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a közlekedést a végső helyreállításig, ami jövő tavaszra várható. A városban a munkák több mint 60 %-át már elvégezték.

A Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése elnevezésű projekt a csatornahálózat második ütemének kiépítését és a szennyvíztisztító telep korszerűsítését tartalmazza. A beruházás 4,5 milliárd forint + áfa összegű. A saját erő és a lakossági hozzájárulások mellett az Európai Unió révén és a Kohéziós Alap társfinanszírozásában 3.4 milliárd forint támogatás kedvezményezettje Kiskunhalas Város Önkormányzata. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg."