A mi '56-unk: diákok rendhagyó megemlékezése
Archívum

A mi '56-unk: diákok rendhagyó megemlékezése

Kiskunhalason is megkezdődtek az 56-os megemlékezések. Az általános és középiskolákban rendhagyó történelemórákon elevenítették fel a diákok az forradalom és szabadságharc fővárosi és halasi eseményeit.

A Bibó István Gimnázium egyedülálló kezdeményezéséhez több iskola is csatlakozott. Az intézmény városi szintű megemlékezésének színhelyei a Búsuló kuruc szobor, a főtéri 56-os kopjafa, a Városháza Bethlen Gábor tér felöli falán lévő halasi áldozatok emléktáblája, Nagy Szeder István szobra valamint a gimnázium főbejáratánál elhelyezett Bibó István emléktábla volt.

A gimnázium diákjai rövid ismertetőt mondtak mind az öt helyszínen. Az emlékezési pontok között 1956-hoz kapcsolódó dalokat énekeltek, a fáklyás meneten részt vett a Szent József Katolikus Általános Iskola, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolája, a Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola, a Kertvárosi Általános Iskola és a Felsővárosi Általános Iskola. A rendezvény szervezője Hegedűs Katalin és Palásti Károly pedagógusok voltak.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=655|limitstart=0|limitcount=0}