Első helyezés a halasi iskolaigazgatónak
Archívum

Első helyezés a halasi iskolaigazgatónak

A Microsoft és a Modern Iskola közös szervezésben Pécsen, a Zsolnay-negyedben volt a negyedik alkalommal megszervezett Partners in Learning fórum, vagyis az innovatív tanárok találkozója. A nemzetközi fórum magyarországi fordulójának célja, hogy a sikeres tanítási gyakorlatok országos ismertségre tegyenek szert, és a tapasztalatcsere eredményeként a fórum tanárai egymástól is tanulva további ösztönzést kapjanak az IKT-eszközök igényes iskolai és iskolán kívüli használatához. Az országos válogatókat követően a pécsi döntőbe ötvenkét tanár jutott be. A Bibó István Gimnáziumból Veszelszkiné Huszárik Ildikó, aki a Bé a tizediken című, tizedik b-sekkel megvalósított filmfesztivált mutatta be.

A tanteremben és tantermen kívüli csoportmunkában a humános b-sek három kisfilmet forgattak: dokumentumfilmet a bibós önkéntességről, műfajparódiát a show-műsorokról és ismeretterjesztő összeállítást Kiskunhalas nevezetességeiről. A filmeket a városi moziban megtartott filmfesztiválon mutatták be.

A projekt sajátossága, hogy az újszerű tanulásba bevonta a bibós tanárokat: Karaszi Csabát, Virágné Színes Ilonát, Zákányné Frei Erzsébetet, Vladár Évát, Palásti Károlyt; a városi filmszínház vezetőjét és a halasmedia.hu több munkatársát; az önkéntességben segítő szakembereket és természetesen a szülőket.

A nyolctagú zsűri értékelése alapján Veszelszkiné Huszárik Ildikó Filmfesztivál című pályaműve első helyezett lett.