A Magyar Rádióban hallhatjuk a halasi kisdiák meséjét
Archívum

A Magyar Rádióban hallhatjuk a halasi kisdiák meséjét

A kiskunhalasi Ritter Rafael írása a közel 1800 pályamű közül került be a 30 legjobb mese közé a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nagy mese pályázatán. A Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola 3. osztályos tanulójának Kuka Sára című meséje elhangzik majd a Magyar Rádióban.

A program díjátadó rendezvényét a Magyar Rádió Márványtermében az elmúlt szombaton tartották, ahol a nyertes műveket is felolvasták.

A Nagy mese pályázatot szeptember 8-án, a közmédia napján hirdette meg az MTVA 6-10 és 10-16 év közötti fiataloknak, akik ötperces mesékkel nevezhettek. A kiírásra összesen 1769 érvényes mű érkezett, 1558 Magyarországról és 211 a határon túlról.

A beérkezett pályaműveket egy "meseszakmai" zsűri bírálta el. Az ítészek között Tasnádi István író, Horváth Gergely, a Petőfi Rádió műsorvezetője, Markovits Ferenc, a Kossuth Rádió programszerkesztője, Hermann Flóra, az Időfutár című hangjáték főszereplője, Péterfy Bori énekesnő, Vizi Mária rendező és Szokolai Brigitta dramaturg foglalt helyet.

A legtöbb pályaművet beküldő magyarországi iskola díját a kiskunfélegyházi Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény nyerte.

A beérkezett pályázatokra az interneten is lehetett szavazni, így a közönség is kiválaszthatta kedvencét. A halasi Ritter Rafael (képünkön) meséje több mint 35 ezer szavazatot kapott, de ez nem volt elegendő a közönségdíj elnyeréséhez.

Ugyanakkor a szakmai zsűri a beérkezett 2000 mese közül a legjobb 30 közé választotta be, az erről szóló elismerő oklevelet múlt szombaton vette át a Magyar Rádió Márványtermében rendezett díjátadó ünnepségen. Hamarosan a Kossuth Rádió Esti mese című műsorában hangzik majd fel Rafael Kuka Sára című meséje.

Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=707|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig