Üzempróba a szennyvíztisztítóban
Archívum

Üzempróba a szennyvíztisztítóban

A halasi szennyvíztisztító telep új, úgynevezett SBR medencéjébe beszerelték a különböző gépészeti elemeket. Sok kis korongot látni a medence alján, ezekből adagolják majd az oxigént az ide kerülő szennyvízhez és óriási propellerek is vannak.

A medencébe most vizet engednek, hiszen megkezdték az üzempróbát, vagyis tesztelik a különböző berendezéseket. A próbaüzem indításának is hamarosan elérkezik az ideje. Ezt február közepétől tervezik, ekkor már szennyvizet engednek a medencébe.

A város területén a csatornázás miatt megbontott utcák helyreállítása tavaszig még várat magára. Addig több utcában el kell viselni a sarat és az egyenetlen útfelületet. A beruházás és a lakosság között Vili Gábor, a Víziközmű Társulat elnöke a kapcsolattartó. Gyakran hívják az útproblémák miatt, ő ezeket jelzi a kivitelezők felé.

Kiskunhalas város szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztését az Európai Unió és a Kohéziós Alap 3.4 milliárd forinttal támogatja. A program az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Szöveg: Fehér Erika
Fotó: Nagy-Apáti Ivett

{phocagallery view=category|categoryid=749|limitstart=0|limitcount=0}