Bibósok képviselték hazánkat Olaszországban
Archívum

Bibósok képviselték hazánkat Olaszországban

A Bibó István Gimnázium tanulói is kijutottak az Olaszországban megrendezett European Schools Gala programra. Részletes élménybeszámoló a bővebben gombra kattintva.

Három magyar iskola kapott meghívást a rendezvényre, de csak mi tudtuk teljesíteni a feltételeket: három kategóriában neveztünk, a verseny kiírása alapján a gyerekek filmet készítettek a kiskunhalasi Csipke szálloda wellness szolgáltatásairól és ezzel 17 ország 21 nevezője közül az előkelő 4. helyen végeztek a belgákkal együtt.
Zenés összeállítást készítettünk projektben 4 nyelven arról, mit jelent a gyerekeknek a Bibó, diaképes vetítésen mutattuk be iskolánkat, valamint közkívánatra lefordítottam olaszra a Republic együttes 67-es út című számát, amit remek gitár kísérettel élőben adtunk elő a gálán, nagy sikert aratva.
Halasról május 1-jén indultunk, este Ferrara közelében a tengerparton szálltunk meg, pizzázás és tengerparti séta után este 11-kor már aludtunk, mert másnap reggel fél hétkor indultunk Toszkánába, Montecatini Termébe. 11-kor kezdődött a megnyitó a hatalmas sportcsarnokban kb. 1000-1200 diák és tanár részvételével. Csodálatos, hangulatos és nagyszabású volt, a végén minden ország képviselői fölvonultak!
Ebéd után megismerkedtünk Montecatinivel, este pedig a remek olasz vacsora után siklóval mentünk fel az óvárosba. Harmadnap a Teatro Verdi adott otthont a rendezvényeknek: szimpózium, fórum, filmbemutató... Ellátogattunk a termálfürdőbe is, amit 1426-ban építettek és az 1700-as években újítottak föl. Délután 4-kor volt az ünnepélyes zárás, ahol iskolánk, a filmet készítő diákok, a kísérő tanárok oklevelet kaptak.
Mivel felkészítő tanárként segítettem a diákokat és zsűritagként is helyt álltam, emlékéremmel és egy gyönyörű könyvvel jutalmaztak. A bankett után visszatértünk a tengerpartra, szombat délelőtt körbejártuk Ferrarát és este 11-kor érkeztünk meg. Mellékelek néhány fotót és még egyszer köszönök mindent.

Szöveg: Király Brigitta