Kis bibósok, nagy bibósok
Archívum

Kis bibósok, nagy bibósok

2013 május elején az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bibó-szakkollégiuma által szervezett táborban jártak a halasi bibós gimnazisták. A Pusztafalun megtartott állampolgári táborban jelen voltak az őri Bibó István Általános Iskola hetedikes-nyolcadikosai is.

Az egyetemisták változatos formában ismertették meg a fiatalokat a választási rendszer, a pártok, a közjogi méltóságok szerepével. A játékok témája a környezetvédelem volt, de szó esett a pénzügyi alapismeretekről is.

Az ötnapos szaktábor élményadó része volt a füleki és a sárospataki vár megtekintése, valamint a sátoraljaújhelyi kalandpark. Közösségépítő alkalmak voltak az egyetemistákkal eltöltött esti szabadidős programok: a számháború, a tábortűz, a sportolás. A búcsúestén pedig minden diák személyre szóló értékelést kapott a csoportvezetőjétől.

A Bibó-szakkollégium állampolgári nevelési táborában 2000-től vesz részt a Bibó István Gimnázium. A kapcsolat az egyetemista nagy bibósok és a táborozó kis bibósok között nem szakad meg. Az ELTE-sek ugyanis folyamatosan követik a gimnazisták eredményeit, és támogatják az egykori táborozókat a továbbtanulásban is.