Videófelvétel a ma hajnali balesetről
Archívum

Videófelvétel a ma hajnali balesetről

Íme a felvétel arról a balesetről, amelyről ma az egész város beszélt. A közelben lévő festékbolt kamerája rögzítette a megdöbbentő felvételt. Ezen jól látszik, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utca felől érkező Mazda nagy sebességgel ért a kereszteződéshez, majd a neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő Fiat Ducatóval ütközik.

A személyautó még a sarkon lévő cipészüzlet falának is nekihajtott. A felvételből az is kiderül, hogy a baleset előtt néhány másodperccel egy másik kisbusz is elhaladt a kereszteződésben. Az ütközés nagy erejű volt, a videó tanúsága szerint a Ducato hátulja is nekicsapódott a személyautónak, amelyben ketten ültek.

{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=0WMLyGg7P1w}

Őket kórházba szállította a mentőszolgálat. Vért vettek a Mazda sofőrjétől, mivel felmerült az ittasság gyanúja. A fotók már a helyszínelés idején készültek. A kilométeróra 90-nél akadt ki. A műszaki mentésben a halasi tűzoltók vettek részt, a baleset körülményeinek pontos tisztázására vizsgálat indult, szakértők bevonásával. A Mazda osztrák felségjelzésű volt, de úgy tudjuk, hogy magyar állampolgárok ültek benne.

Szöveg: Jáger Levente