9. Koliken Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra

(A program a Kerékpárral hét határon át országos projekt része.)

Időpont: 2019. augusztus 24. (szombat), 7 óra

A programot a Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja.

Fővédnök: Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár


Program:

Gyülekezés és helyszíni regisztráció reggel 5.45 és 6.45 óra között a Közösségek Háza udvarán (Kiskunhalas, Sétáló u. 8.)  Az indulás napján regisztrálóknak már nem tudunk váltani biztosítást.

Indulás: 7 órakor. 

Kb.10 kilométerenként 5-10 perces pihenőt tartunk.

Megállók: Balotaszállás (benzinkút), Kisszállás –körforgalom előtti beálló, Tompa központ - és határállomások. Várható érkezés Szabadkára 11 óra körül (határátlépéstől függően).

Program Szabadkán: Városi elöljárók a Polgármesteri Hivatalban fogadják a résztvevőket.  Ezután (a regisztrációkor jelentkezetteknek) a városi panoráma megtekintése a Városháza tornyából. Ebéd a Népkörben (Kossuth Lajos tér 4.) ebédjegy alapján azoknak, akik jelentkezéskor előre kérték, és anyagilag rendezték ebédkérelmüket. Ezután lehetőség van városnézésre (múzeum, emlékművek, szobrok stb).

- Indulás vissza Kiskunhalasra 15.30-kor.

- Az út további részén ugyanazok a megállóhelyek lesznek, mint odafelé.


Várható visszaérkezés Halasra a város főterére: 18 óra 19 óra között.

Visszaérkezéskor a Koliken Kft., az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Kiskunhalas Város Önkormányzata és más támogatói ajándékok kisorsolása.

Előregisztráció augusztus 20-ig 600 Ft – ez szerbiai biztosítást tartalmaz. Helyszíni regsiztráció 600 Ft – biztosítást nem tartalmaz.

Az út folyamán ásványvizet és szervizkocsit biztosítunk.

Azoknak a jelentkezését várjuk a túrára, akiknek nem okoz gondot 90 km megtétele kerékpárral. Várható haladási sebesség 20-23 km/óra között; időjárástól - széltől függően.

12 éven aluliak jelentkezését nem fogadjuk el!  (A főúti közlekedésre vonatkozó KRESZ szabályok miatt!)

12-14 év közötti jelentkezők szülői (felnőtt hozzátartozói) kísérettel jöhetnek a túrára!

Az 53-as úton haladunk, amely szombaton forgalmas. A KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYOK BETARTÁSA KÖTELEZŐ! A haladás szigorúan egymás mögött történik.

Rendőri kíséretet kapunk. A rendőri utasítások betartása kötelező!

Tartalék kerékpárgumit mindenki hozzon magával, kisebb szerszámkészlet, láthatósági mellény és védősisak javasolt.

A határon való átkeléshez érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!

(Vásárlások esetén fizetni Szerbiában csak dinárral lehet! A határon vagy a városban van lehetőség pénzváltásra!)

Az előző évhez hasonlóan pólót lehet igényelni, mely önkéntesen megvásárolható, és az indulás reggelén átvehető. Bekerülési összege 1300 Ft.

Közös ebédre szintén lehetőség van; ára személyenként 1800 Ft. Ennek befizetése a jelentkezési díjjal és a pólóval együtt augusztus 21-ig lehetséges hétköznap 8-16 óra között a Közösségek Házában (Sétáló u.8.), a Halasmedia ügyfélszolgálatán  (Bethlen Gábor tér 7/D), vagy a lenti bankszámlára lehet átutalni.

Augusztus 16-a után banki átutalást már nem fogadunk el, befizetés csak kézpénzben lehetséges! Ekkortól ebédre való jelentkezést, ill. pólóigénylést már nem tudunk teljesíteni, de regisztrálni, azaz jelentkezni a túrára még lehet!

Banki átutalással a következő bankszámlán fizethetők be az összegek augusztus 16-ig:

K&H Bank: 10402568-25614033-00000000

Kérjük, hogy a közlemény rovatba tüntessék fel a jelentkező(k) nevét, illetve azt, hogy K. –Sz. kerékpártúra! (A jelentkezés név nélkül nem elfogadott!) (Ha több résztvevőt fizetnek be, akkor minden résztvevőt kérünk feltüntetni.)

A regisztrációs csomag (tájékoztatók, ebédjegy, póló) már augusztus 23-án, pénteken is átvehető 15-17 óra között a Közösségek Házában. (Elkerülve a másnap reggeli zsúfoltságot!)

A téma iránt külön érdeklődők számára megbeszélést tartunk 2019. augusztus 22-én 17 órakor Kiskunhalason, a Közösségek Házában.

Nagyon rossz időjárás esetén vasárnap, vagyis augusztus 25-én tartjuk meg a programot!

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

A túra nem verseny! A résztvevők egy csoportban haladnak! A felvezető motoros rendőr elé hajtani TILOS!

Info: 77/422-350 vagy 70/38-55-231

A reggeli órákban Kiskunhalasra érkező személyvonatok túlnyomó többségén lehet kerékpárt is hozni, szállítani – korlátozott számban - így az ideérkezők vonattal is jöhetnek. (tájékozódás:  elvira.hu)

            Az előző nap érkezőknek szállásban tudunk segíteni. (pl. Bernáth Lajos Kollégium 77/522-980 stb.)

A REGISZTRÁCIÓhoz kattintson ide!