Focival emlékeztek Gulyás Józsefre
Sport

Focival emlékeztek Gulyás Józsefre

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Gulyás József a kiváló edző, vendéglátós emlékére az öregfiúk labdarúgó tornát. Az idei Pók Kupára hat csapat nevezett. Egykori csapattársak találkoztak újra, rengeteg közös élménnyel, sztorival, sikerrel. Ennek a napnak csak nyertesei voltak, a győzelmet pedig a Jánoshalma szerezte meg.
Böjte Csaba a halasi katolikusoknál
Közélet

Böjte Csaba a halasi katolikusoknál

Böjte Csaba lesz a szónok  június 25-én, délelőtt 10 órától a szentmisén. Ezen a napon tartják a helyi katolikusok idei egyik legnagyobb eseményét, a templom búcsúünnepét, Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére. Éppen 1950 évvel ezelőtt, Kr. u. 67-ben halt vértanúhalált a két főapostol Rómában.
Történelmi tenisz siker idegenben
Sport

Történelmi tenisz siker idegenben

A sportdráma összes elemét felvonultató mérkőzést játszott a Halasi Tenisz Club az I. osztályú csapatbajnokság első fordulójában. A tavalyi negyedik helyzett Talentum MESE ellen 1:4-ről fordítva 5:4-re nyertek a halasiak, amely óriási bravúrnak számít.
Migránsok a tehervonat alvázán
Sziréna

Migránsok a tehervonat alvázán

Régen kaptunk már hasonló hírt. A kelebiai vasúti határátkelőn, egy bejövő tehervonat alvázán négy migránst találtak a határrendészek szombaton kora délelőtt.
Szent Iván halasi ünnepe
Kultúra

Szent Iván halasi ünnepe

Már negyedik alkalommal rendezte meg a Halasi Média és Kultúra Kft. a Szent Iván napi vigadalmat a Sóstó területén. Ezúttal is százak látogatta ki a programokra. Péter Szabó Szilvia és a Cimbaliband koncertje mellett látványos tűzgyújtás, lampionos evezés és tűzzsonglőr bemutató aratott nagy siker. A Szőke Pincészet jóvoltából százak koccinthattak a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából.
Finisében a feltöltőkártyás adategyeztetés
Közélet

Finisében a feltöltőkártyás adategyeztetés

Figyelem, közeleg a határidő! Már csak pár napig van mód az előre fizetős, SIM kártyás mobiltelefon szerződések adategyeztetésére. A törvény június 30-ig ad erre lehetőséget. A határidőt célszerű betartani, mert aki elmulasztja az egyeztetést, annak megszüntetik a szolgáltatást, így július 1-től már nem tud telefonálni.
A határőrségre emlékeztek
Sziréna

A határőrségre emlékeztek

- Büszkén emlékezhetünk arra, hogy egy nagy család tagjai lehettünk - fogalmazott beszédében Fráter Sándor nyugállományú alezredes azon a rendezvényen, amelyet a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság megszűnésének tizedik évfordulója kapcsán szerveztek a Mártírok útján, a rendőrség udvarán. A találkozó résztvevői a megemlékezés végén virágokat, koszorúkat helyeztek el a hősi halált haltak kopjafájánál és a Szent László emléktáblájánál.
Ballagás és gyermeknap a bölcsődében
Közélet

Ballagás és gyermeknap a bölcsődében

Benépesült az udvar. Gyermeknapot tartottak a Kiskunhalasi Városi Bölcsődében a minap. Ilyenkor a szülők és a gyerekek együtt játszanak. Ez egyben az óvodába induló kicsik ballagási ünnepsége is. A nyári szünet után megkezdődik az új gyerekek beszoktatása.
Az utolsó újmise
Közélet

Az utolsó újmise

Kőhegyi Dániel káplán a Jászszentlászlói Katolikus Egyházközség meghívására a településen mutatta be utolsó újmiséjét. A Szent László-emlékév keretében megtartott programsorozaton a szentlászlóiak nagy szeretettel fogadták Dániel atyát.