Akár több órát is várakozni kell a határátkelőknél
Közélet

Akár több órát is várakozni kell a határátkelőknél

Szomat estétől egyre több személy- és teherautó várakozott a röszkei határátkelőnél, végül már több kilométeres sorok alakultak ki, így a határőrök úgy döntöttek, elterelik a forgalmat a tompai határátkelő felé. Így aki most ott szeretne átkelni az országhatáron, jó ha felkészül a hosszas várakozási időre.
Megtalálták a vétkest a halasi rendőrök
Sziréna

Megtalálták a vétkest a halasi rendőrök

Letörte a sorompót, majd elhajtott a helyszínről egy bajai férfi. Az eset még június 6-án történt, ekkor a 64 éves bajai férfi egy Mercedes típusú személygépjárművel 55-ös számú főúton, Szeged felől Baja irányába hajtott. Az egyik vasúti átjáróban a sofőr figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, és a sínekre hajtva letörte a mozgásban lévő félsorompót.
(►) Maximalista sportban, dalban
Kultúra

(►) Maximalista sportban, dalban

A The Voice, A Dal és a Sztárban sztár egyaránt ismertséget hozott Berkes Olivérnek. Az ifjú énekes eredetileg sportolónak készült, aztán egyszer csak váltott. A küzdeni tudását azonban az előadóművészi pályán is jól tudja kamatoztatni. Maximalistának tartja magát, ezt a példát látta családtagjaitól. Bármibe belekezdenek, azt a tőlük telhető legjobb tudással, alázattal és szenvedéllyel teszik. Berkes Olivérrel a régióban tartott borfesztiválon beszélgettünk. Az énekes a napokban együtt lépett fel Király Viktorral, aki ősszel a kiskunhalasi szüreti rendezvény sztárfellépője lesz zenekarával.
A nagy dobás kortalan (galéria)
Sport

A nagy dobás kortalan (galéria)

Az ország számos részéről, de lengyel, szerb földről is érkeztek veterán dobóatléták a XXV. Szenior Shotorama, Shockorama és Antik Diszkosz Versenyre a Bundzsák Dezső Sportközpontba szombaton. Dr. Jerémiás Attila szervező negyedszázada hozza Kiskunhalasra a legjobb honi veterán dobóatlétákat. Az idén külföldiek is dobókörbe léptek. A versenyzőket Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere köszöntötte.
Az egymásra mutogatás nem segít
Sziréna

Az egymásra mutogatás nem segít

Ezt mondták azok a szakemberek, akik ott voltak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság épületében tartottak figyelemfelhívó előadáson. A fő téma a fiatalok által használt drogok és az alkohol veszélye volt.
Fesztiválról fesztiválra
Kultúra

Fesztiválról fesztiválra

Szólóban és harmonikával lépett közönség elé Soltvadkerten, a Fehértone fesztiválon pedig a yesyes együttessel. Szabó Ádám előbbi produkciója inkább a harmincasok, negyvenesek érdeklődését kelti fel, utóbbi pedig a fiatalokét. Kunfehértón elektronikus zenei hangzásvilágot szólaltattak meg.
Ennek az autónak a sofőrjét keresik a halasi rendőrök
Sziréna

Ennek az autónak a sofőrjét keresik a halasi rendőrök

A képen látható autóval egy kerékpárost gázoltak el néhány napja Kiskunhalason. A kerékpáros szerencsére nem sérült meg, ám az autós elhajtott a helyszínről. Őt szeretnék megtalálni a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai.
A lovas tornát is gyakorolják
Közélet

A lovas tornát is gyakorolják

Pirtón 25 gyermek táboroztatását szervezte meg a Halasi Lovasbandérium. A Pirtó Lovasfogadó Étterem udvarán táboroztak le a fiatalok a nappali foglalkozások idejére. A Lovasparkban folyó építési munkálatok miatt kellett új helyszínt keresni.
Tartalékos alapképzés Halason (galéria)
Közélet

Tartalékos alapképzés Halason (galéria)

Képzési összevonást tart városunkban a járási önkéntes területvédelmi tartalékos század. A 20 napos alapképzés központja a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A gyakorlati foglalkozásokat a Bundzsák Dezső Sportközpontban rendezik. Az  egész megye számára példaértékű alapképzést egy összevont gyakorlat követi a Tatárszentgyörgyi Lő és Gyakorló Téren.