25 éves a Halas Tv Sportmagazinja
Sport

25 éves a Halas Tv Sportmagazinja

1995. április 4-én láthatták a nézők a Halas Televízió első sportműsorát. Azóta eltelt negyedszázad, több mint 1000 adás ment le, több ezer tudósítással mérkőzésekről, edzésekről, versenyekről, bajnokságokról, sikerekről, örömökről, bánatokról.
(►) Ilyen lett az új járványkórház
Közélet

(►) Ilyen lett az új járványkórház

Három héttel a kezdés után újabb felvételeket tett közzé a büntetés-végrehajtás az új halasi járványkórházról, amely a kiskunhalasi börtön területén, de a raboktól jól elkülönített helyen épült fel. 
Befejezeték a nyomozást a halasi tusfürdős rabló ügyében
Sziréna

Befejezeték a nyomozást a halasi tusfürdős rabló ügyében

Tusfürdős rablóként emlegette a közvélemény azt a fiatalt, aki tavaly júliusban egy kiskunhalasi üzletből akart lopni, ám azt észrevette az ottani alkalmazott. Megpróbálta megállítani a tolvajt, aki alkaron harapta és elfutott. Nem sokkal később fogták el, kiderült, hogy van más bűncselekmény is a számláján.
Folyamatos lesz az ivóvízhálózat fertőtlenítés
Közélet

Folyamatos lesz az ivóvízhálózat fertőtlenítés


A koronavírus-veszély miatt több változtatás is életbe lépett a vízszolgáltatással kapcsolatban. Bezárta ügyfélszolgálatait a megye 53 településén szolgáltató Kiskunvíz Kft. A lakosságtól azt kérik, hogy válasszák a kiskunviz.hu oldalon elérhető online ügyintézést, vagy hívják a 06 20 9 421-622-es számon a call center munkatársait. A vízdíjjal és egyéb műszaki bejelentésekkel kapcsolatos felület elérhető egy ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikáció segítségével is, ez IOS és Android rendszerekre egyaránt telepíthető.
Fontos változás, hogy a vízmérők leolvasása határozatlan ideig szünetel. Ez alól kivételt képeznek a rádiós jeladóval szerelt vízmérők, melyeknek továbbra is kéthavi gyakorisággal történik a leolvasása
Este 7-től élőben szurkolhatunk Enidnek
Kultúra

Este 7-től élőben szurkolhatunk Enidnek

Egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a kiskunhalasi Gusztos Bence bejutott az egyik legismertebb hazai YouTube csatorna pályázatának döntőjébe, ahol a karantén miatt otthon lévő énekesek, zenészek adnak elő egy-egy dalt. A Gusztos család sikertörténete folytatódik, hiszen Bence húga, Enid is döntős lett, ő ma este 7-től élőben énekel majd több tízezer online nézőnek.

Ebzárlat és legeltetési tilalom
Közélet

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A tilalom érinti Kiskunhalas, Jánoshalma és Kiskunmajsa térségét is. A rókák veszettség elleni immunizálása miatt április 4-től április 24-ig lesz érvényben az ebzárlat és a legeltetési tilalom.
Nem lesz holnap vásár
Közélet

Nem lesz holnap vásár

Lehet, hogy sokan már elfelejtették az elmúlt napok hírdömpingjében Fülöp Róbert polgármester azon bejelentését, amely a vásárok megtartásáról szólt. A városvezető döntésének értelmében a veszélyhelyzet idején nem lesznek vásárok a Harangos téren. 
Már 1800 szájmaszk van úton a családokhoz
Közélet

Már 1800 szájmaszk van úton a családokhoz

Szombat reggelig átvették az átadással megbízott személyek azt az 1800 darab szájmaszkot, amely első körben kerül a halasi családokhoz. A védőeszköz egy részét már meg is kapták az érintettek. A halasi kórházban továbbra is négy beteget ápolnak koronavírus-fertőzéssel.