Kultúra

Kiskunhalas a Család-barátban

A nemzetközi csipkefesztivál után most újra Kiskunhalasra irányul a figyelem a Család-barátban. A Duna Csatorna népszerű délelőtti műsora május 26-án fogadja városunk képviselőit az MTVA stúdiójában. Az élő adás pénteken 10.50-kor kezdődik és délig tart. Aki lemarad róla, megtekintheti az ismétlést a Duna World programjában aznap 17.15-kor vagy május 27-én kora reggel.
Közélet

Változik az elsőbbségadás


Két helyen is módosul majd az elsőbbségadás a lakó-pihenő övezetben. A Kalap utcát, illetve a Felsővárosban, a Bajza, Báthory, Hold utca szakaszt érinti a módosítás, amelyről képviselő-testületi döntés született.
Közélet

Egyirányú Ady Endre utca

Néhány napon belül jelentős változás lesz az Ady Endre utca forgalmi rendjében. A képviselő-testület döntés szerint a jövőben egyirányú lesz ez a szakasz, mégpedig a Szász Károly utca irányából az Ősök tere felé. 
Közélet

Új helyen a játszótér

Nincs eléggé kihasználva jelenlegi helyén, a Hajnal és a dr. Nagy Mór utca közötti játszótér, ezért a képviselő-testület úgy döntött, máshová, a Kossuth utcára kerül.
Gazdaság

Magyarország jobban teljesít

-  2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, ezek döntő többsége piaci álláshely. Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért tovább csökkennek a munkát terhelő adók- fogalmazott sajtótájékoztatóján Bányai Gábor Kiskunhalas és körzete országgyűlési képviselője a 2018-as költségvetés kapcsán.
Közélet

Víg Tibor kapja a közszolgálati-díjat

Zárt ülésen döntött a képviselő-testület arról, hogy idén ki kapja meg Kiskunhalas Város Közszolgálatáért-díjat. 2017-ben Víg Tibor, a közterület-felügyelet vezetője veheti át az elismerést.
Közélet

Testületi ülés, félszáz témával

Lesz mit megvitatni! Nem túl gyakori, hogy 50 téma kerül egyszerre a halasi képviselő-testület elé, de csütörtök délután ez történik. Zárt ajtók mögött kezdődik a tanácskozás, hiszen dönteni kell a Kiskunhalas Város Közszolgálatáért díjról, de várhatóan 13 óra után pár perccel már a Halas Televízió és a halamedia.hu élő közvetítése segítségével bárki nyomon követheti a tanácskozás.
Sziréna

Ifjú polgárőrök a Humánból

Ötvennél több ifjú polgárőr vehette át ünnepélyes keretek között igazolványát szerdán kora délután Fekecs Dénestől, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől. A fiatalok valamennyien a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskola dákjai.
Közélet

(►) Székely utca: mától forgalmirend-változás

Közlekedők figyelem! A helyükre kerültek az új jelzőtáblák, így életbe lépett a forgalmirend-változás a halasi Székely utcában. A képviselő-testület pár héttel ezelőtt lakossági kérelemre döntött a változás mellett.