29 millióból fejleszthet 11 halasi szálláshely
Gazdaság

29 millióból fejleszthet 11 halasi szálláshely

Sikeresen szerepeltek a kiskunhalasi szálláshelyek a Kisfaludy Program fejlesztési pályázatán. Városunkban 11 vállalkozás 29 millió forintot fordíthat beruházásra. Bányai Gábor országgyűlési képviselő tájékoztatása szerint a választókerületbe 143,5 millió forintból fejleszthetnek a szállásadók.

A Kisfaludy Program alapvető célja, hogy országunkban minőségi szálláshelyek alakuljanak ki, illetve a turisztikai vonzerők közelében található szálláshelyek a mai kor követelményeinek és kihívásainak meg tudjanak felelni, és a szálláshelyek általános minőségét, szolgáltatási színvonalát emelni tudják.

Egy pályázatnak köszönhetően a választókerületbe 39 jelentkező, összesen 143,5 millió forintból fejleszthetnek - tájékoztatott közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő. Kiskunhalason 11 nyertes van, ők 29 milliót fordíthatnak szálláshelyeik korszerűsítésére. A támogatás összege pályázónként 1-5 millió forint között van.

A Vincze Vendégház 5 millió forintos korszerűsítést hajthat végre. - Terveink szerint egy kültéri pihenőteret létesítünk, szaunával, jacuzzival. Ezzel is szeretnénk a vendégeink kényelmét növelni - tudtuk meg Vincze Istvántól. 

A fotó illusztráció