A kihasználatlan laktanyából ipari övezet lesz (galéria)
Gazdaság

A kihasználatlan laktanyából ipari övezet lesz (galéria)

Már vannak érdeklődök Kiskunhalas új ipari övezete iránt, amelynek kialakítása hamarosan elkezdődik majd a Szegedi úton, a volt orosz laktanya helyén. Mint arról korábban beszámoltunk a testület igent mondott arra, hogy a város megvásárolja a közel három évtizede üresen álló ingatlant. Az adás-vétel meg is történt, egy éven belül komoly változások történnek a 9 hektáros területen.

Újabb ipari övezet kialakítása kezdődik meg Kiskunhalason a közeljövőben. Ehhez 381 millió forráshoz jutott a város. Az már korábban eldőlt, hogy a beruházás helyszíne a Szegedi úton lévő volt orosz laktanya lesz. Még 2018-ban kezdeményezte az önkormányzat az ingatlan megvásárlását, tavaly októberben aztán a testület is igent mondott a tranzakcióra.  A 9 hektáros volt katonai objektumot, amely közel három évtizede áll kihasználatlanul, a közelmúltban megvásárolta a város, jelenleg földhivatali bejegyzés alatt áll.

Fülöp Róbert polgármester a helyszínen elmondta, hogy várhatóan a következő egy évben látványos változások lesznek a területen. Már vannak érdeklődő vállalkozások, amelyek a jövőben szívesen betelepülnének a területre, ahol az elkövetkező egy évben komoly munkálatok zajlanak majd. Jelenleg a tervezők dolgoznak, de ezt követően a kivitelezők kiválasztása után utak épülnek, a közművesítés is megtörténik. Több épületet lebontanak, viszont van olyan létesítmény, amely a szakértők szerint hasznosítható lesz. 

Drónos fotók: Csóti Gábor