Befejeződött a Thorma János Múzeum bővítése
Gazdaság

Befejeződött a Thorma János Múzeum bővítése

Kiskunhalas Város Önkormányzata az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával a Széchenyi 2020 Program keretében sikeresen valósította meg a TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00003 azonosítószámú „Thorma János Múzeum bővítése” című projektet, összesen 369,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatási összeg felhasználásával.

A fejlesztés eredményeként a Thorma János Múzeum épülete új, több szintes épületszárnnyal bővült, mely a kor elvárásainak megfelelő, magas technikai felszereltségű helyszínt biztosít a több mint 700 millió forint becsült értékű Bay Gyűjtemény festményei és kisplasztikái számára.

A beruházás eredményeként a világon egyedülálló módon, van lehetősége a nagyközönségnek ezt a gyűjteményt egyben megtekinteni, mely a nagybányai festőtelepen dolgozó, a magyar festészet témájában kiemelkedő alkotó művészek több évtizedes munkásságának eredményét mutatja be.

Az kiállítás a mai kor elvárásainak megfelelve interaktív eszközökkel, enteriőr sarokkal, családbarát szolgáltatásokkal is kiegészült, hogy minden korosztály számára élvezhető, tartalmas, összességében minőségi időtöltést biztosítson. A projektről bővebb információt a www. kiskunhalas.hu és a www.thormajanosmuzeum.hu weboldalakon olvashatnak.