Hétfőn lejár a helyi adó határidő
Gazdaság

Hétfőn lejár a helyi adó határidő

Figyelem, jövő hétfő a határidő! Eddig kell befizetni a helyi adók második félévi részletét. Ha már nincsenek meg a márciusban megküldött csekkek, akkor a városháza portáján lehet újakat kérni. A halasiak többségét a kommunális és a gépjármű adó érinti. Egyre többen választják azt a megoldást, hogy már tavasszal egyben befizetik az egész éves díjat.

Ha még nem tették meg, ideje, hogy előkeressék a csekkeket. Pár nap és lejár a helyi adók második félévi részletének befizetési határideje. Mivel szeptember 15-e hétvégére esik, szeptember 17-e, hétfő a határidő – kaptuk a tájékoztatást Fődi Gabriellától a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportjának vezetőjétől.

Mint mondta: Ha már nincs meg, akkor a hiányzó csekkeket a városházán lehet pótolni, akár a portán is tudnak adni, de átutalással is lehet teljesíteni a kötelezettséget. A számlaszámok a város internetes felületén, a www.kiskunhalas.hu oldalon megtalálhatók.

Fődi Gabriella arra is felhívja a figyelmet, hogy a külterületeken élők közül még többen vannak olyanok, akik nem tettek bejelentést a városháza adócsoportjához és így is nem is fizetik a kommunális adót. Arra kérik őket, hogy pótolják be ezt a mulasztást, hiszen a második levél kiküldésekor már bírságolási lehetősége is van a hivatalnak. De azoknak is célszerű még időben intézkedni, akik a talajterhelési díjban vagy a reklámhordozók adójában érintettek.