Ingyen netezhetnek a kisszállásiak
Gazdaság

Ingyen netezhetnek a kisszállásiak

„Nagyon jó lesz, már vártuk!” Így vélekednek a kisszállásiak arról, hogy a falu jelentős részén ingyen lehet majd internetezni egy hamarosan megvalósuló wifi hálózatnak köszönhetően. A fejlesztésre több mint ötmillió forintot nyert a település.

- Bár még több aláírás hátravan az Unió részéről, azt már most büszkén mondhatom, hogy településünk 15.000 eurós támogatást nyert el, ebből a pénzből pedig egy olyan vezeték nélküli internethálózatot építünk ki, ami lefedi a falu belterületének 60 százalékát. E mellett gondolunk a külterületen élőkre is, hiszen van egy Újfalu nevű településrészünk, ott is helyezünk majd ki wifi pontokat – árulta el Malustyik László, Kisszállás alpolgármestere.

Malustyik László

Az emberek többsége már hallott a közelgő fejlesztésről és örömmel használják majd a falu nyújtotta internet elérhetőséget.

- Azért örülök ennek a fejlesztésnek, mert így sokkal több helyről tudom majd tartani online a kapcsolatot ismerőseimmel. Szeretek mindig elérhető lenni, ezt pedig eddig csak mobilinternet segítségével tudtam megtenni. Az ingyenes wifinek köszönhetően a munkámhoz elengedhetetlen e-maileket is bárhol meg tudom majd tekinteni – mondta Rab Zoltán kisszállási lakos.

A kisszállási buszmegállóban várakozva is lehet majd netezni

A településen élő fiatalok most is gyakran neteznek telefonjaikon a parkokban, vagy éppen a buszmegállóban. Örülnek annak, hogy a wifi hálózatnak köszönhetően ez a későbbiekben nem kerül majd plusz költségekbe.

Mint megtudtuk, a vezeték nélküli internethálózat kiépítése csak az első lépés. A későbbiekben szeretnének további fejlesztéseket végrehajtani Kisszálláson.