Új öltözők és mosdók a Szilády-ban
Gazdaság

Új öltözők és mosdók a Szilády-ban

A veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan zajlottak a munkálatok a Szilády Áron Református Gimnázium területén. A korábban átadott labor épületét bővítették ki egy új létesítménnyel.

- Ez valóban egy nagyszabású bővítési folyamat, hiszen a laborépületet egészítettük ki. Dóka József tervei alapján készült el az új rész, ő tervezte az eredeti épületet is. Végre egy egységes épületszárnyról beszélhetünk, ami nagyban javítja az udvarunk összképét. Egy 130 négyzetméter alapterületű épületről beszélhetünk, amit nagyjából hatvan millió forintból sikerült megvalósítanunk. Fontos kiemelni, hogy nem pályázati pénzből készült, a magunk erejéből sikerült kivitelezni ezt a régi álmunkat. Ha minden jól megy, nyáron a szakemberek befejezik a teljes munkát, így szeptembertől diákjaink már használhatják ezt az új részt is – árulta el Bödecs Pál főigazgató.

Az intézmény igazgatója szerint nagy szükség volt már erre a bővítésre, aminek a diákok minden egyes nap élvezhetik majd az előnyeit.

- Nagy szükség volt már új öltözőkre, mosdókra a gimnáziumban. Az új épületrészben sikerült kialakítanunk ezeket. A felső szinten egy nagyobb közösségi tér kapott helyet, amit sokféle módon hasznosíthatnak majd a diákok és pedagógusaik. Akár művészeti óráknak, akár szalagavatós táncok próbájának is kiváló helyszín lehet majd a nagyméretű drámaterem. A munkálatok az előre meghatározott ütemben haladnak, nagyjából 90 százalékos készültségnél járunk, így már csak a szépítési, tisztítási munkák vannak hátra – mondta Varga Judit.

A tervek szerint a szeptemberben induló tanévben már használhatják az új helyiségeket a fiatalok.