Újabb rangos elismerés a Merkbaunak
Gazdaság

Újabb rangos elismerés a Merkbaunak

A generációváltás előtt álló cégeket segítené új programjával az Innovációs és Technológiai Minisztérium annak érdekében, hogy a családi vállalatok a jövőben is meghatározó szerepet tölthessenek be a gazdaságban és a társadalomban egyaránt. A szektor a K&H számára is kiemelt jelentőséggel bír, idén harmadik alkalommal adták át a K&H családi vállalatok kiválósági díjat, amelyet idén a kiskunhalasi Mrkbau Kft. is kiérdemelt.

Hét hazai családi tulajdonú cég kapott idén K&H családi vállalatok kiválósági díjat. - A hosszú távú stratégiai gondolkodást, a generációváltás sikeres levezénylését és az aktív társadalmi felelősségvállalási tevékenységet folytató vállalatokat ismertük el. Meglátásunk szerint ugyanis ez a három terület az, ahol leginkább jó példákra lehet szükségük a családi vállalatoknak – mondta el Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.   Hozzátette: a családi vállalatok gazdaságban és társadalomban betöltött fontos szerepét, illetve a generációváltás nehézségét jól mutatja, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jövő évi tervei között szerepel egy új program indítása, ami kifejezetten az utódlás küszöbén álló cégeket segítené.

Az elismertek között van a kiskunhalasi Merkbau Kft. is, amely a sikeres hosszú távú stratégia kategóriában érdemelte ki a díjat. Az elismerést Merényi Jakab tulajdonos-ügyvezető vett át (címképünkön). A pályázatok elbírálásánál a hattagú szakmai zsűri az adott kategóriában nyújtott kiemelkedő teljesítmény mellett a vállalat iparági jelentőségét, sikeres működését, a családi értékek továbbvitele iránti elkötelezettséget, valamint az egyedi ötletek, megoldások megvalósítását is értékelte.