Utat és ipari parkot építenek
Gazdaság

Utat és ipari parkot építenek

Két nagy projekten dolgozik egy időben a tompai városvezetés. Egészen a határátkelőig tart az a kerékpárútszakasz melynek befejezése néhány napon belül várható. Egy határon átnyúló szerb-magyar pályázatnak köszönhetően nyolc 8 kilométer hosszú új kerékpárút épülhet meg.

Ebből három kilométer hosszú szakasz készül a tompai határátkelő szerb oldaláig, majd egy közel 5 kilométeres út is épülhet, ez köti majd össze Királyhalom és Ásotthalom településeket. Az utolsó területrendezések, szegélyépítések és pihenőhely kialakítások zajlanak jelenleg Tompától a közúti határátkelőig tartó szakaszon párhuzamosan az 53-as főúttal.

Véh László polgármester szerint ez a beruházás nagy fellendülést hozhat, sokan járnak erre, nagy segítség lesz számukra, hogy már biztonságosabb körülmények között tudnak közlekedni. A kerékpáros turizmus mellett a munkába járást is nagyban segíti az új út.

Az elmúlt hónapok során egy új ipari parkot is kialakítottak a településen. Az önkormányzat az 53-as főút közelében megvásárolt egy közel 4 hektáros területet. Itt két ipari termelést biztosító csarnokot építettek valamint megoldották az áram- és gázellátást, rendbe tették a víz és szennyvízrendszert és a tervek szerint a teljes iparterületet bekerítik.

A projekt egy európai uniós forrásból készülhetett el. Véh László polgármester elmondta, jelenleg a környezet rendezése zajlik, mindkét csarnoképületre jelentkeztek már bérlők, így bízik benne, hogy hamarosan élénk gazdasági élet indul el a területen.