Visszajelzést vár a Nemzeti Eszközkezelő
Gazdaság

Visszajelzést vár a Nemzeti Eszközkezelő

Minden érintettet arra kérnek, hogy nyilatkozzon a Nemzeti Eszközkezelő felé. Visszavásárolhatják, vagy tovább bérelhetik a lakásaikat azok, akik a hitelük miatt az Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei lettek. Március végéig minden érintett levelet kapott erről. Az érintetteknek érdemes elolvasni a küldeményt és a határidőig nyilatkozni arról, hogy a lehetőségek közül melyik konstrukciót választják. Azok, akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza 60 napon belül, a visszavásárlás lehetőségét elveszítik, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk 2019. július 1-től a háromszorosára emelkedik.

Nem tudni, hogy Halason vagy a térségben mennyien kértek segítséget a Nemzeti Eszközkezelőtől, amikor már nem tudták tovább fizetni a lakáshitelüket, de fontos, hogy minden érintett átolvassa a megküldött értesítést. Nagyon kell figyelni a határidőre is, hiszen, aki nem választ a megadott lehetőségek közül és nem küldi vissza időben a nyomtatványt az jelentős díjemelésre számíthat. Júliustól a háromszorosára emelkedhet a bérleti díja azoknak, akik nem intézkednek.

 A témáról további információk Halas internetes oldalán a www.kiskunhalas.hu, illetve a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. felületén, a www.netzrt.hu oldalakon találhatók.