Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés
Közélet

Vasárnap délután zárul Halason az őszi lombgyűjtés

Ezen a hétvégén véget ér a halasi őszi lombgyűjtési akció. Így akinél még van összegyűjtött falevél vagy egyéb zöldhulladék, éljen a lehetőséggel. Az önkormányzat és a Halasi Városgazda Zrt. szervezésében most is a város két pontjára helyeztek ki konténereket. A Szabadság téren -  a Felsővárosi-iskola előtt – illetve a Kálvin téren lehet díjmentesen leadni a zöldhulladékot. A növényi származékok elhelyezésében a helyszínen segítenek a Városgazda Zrt. munkatársai. A konténerek reggel 8-tól délután 17 óráig vannak nyitva.
Vírus miatti intézkedések a postákon
Közélet

Vírus miatti intézkedések a postákon

A tavaszihoz hasonló intézkedéseket vezetett be a Magyar Posta. Az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek. Ez azt jelenti, hogy a reggeli nyitást követően a postai munkatársak a 65 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban. Az időseknek javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, a többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek. A fertőzésveszély csökkentése érdekébe újra bevezették az egyedi várakozási rendet is, így egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A többieknek a bejárat előtt kell várakozni egymástól javasoltan legalább 1,5 méterre.
(►) Habib lopott kis percei
Közélet

(►) Habib lopott kis percei

A közelmúltban jelent meg a kiskunhalasi Kohi Habib első saját verseskötete. A többek között színész végzettséggel is rendelkező fiatalember saját bevallása szerint csak pár éve kezdett írni, és még ő maga sem hiszi el, hogy költeményei most már fizikális, kézbe vehető formában is testet öltöttek.
Ki kapja a közönségdíjat?
Közélet

Ki kapja a közönségdíjat?

Az előző tizenegy évadhoz hasonlóan a Halas Televízió által megrendezett 12. Ganzair-Pont Karaokeversenyen is lehetősége nyílik a TV nézőknek arra, hogy megválasszák, melyik produkció volt ebben az évben a legjobb.
Minden segítségre szüksége van a tekós diáknak
Közélet

Minden segítségre szüksége van a tekós diáknak

Schmél Márk óriási harcot vívott az elmúlt másfél évben egy súlyos betegséggel. A fiatal éppen szakvizsgára készült a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban és Technikumban, amikor kiderült, áttétes, nagy kiterjedésű nyirokrákja van. A család tartalékai kimerültek, a Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportjának segítségével gyűjtés indult.
Új kulturális tér lesz a Kincsem Ház (galéria)
Közélet

Új kulturális tér lesz a Kincsem Ház (galéria)

Munkaterület bejárást tartottak a Hirling József Lovasparkban. A bejáráson a kedvezményezett Halasi Szabadidő Központ Nonprofit Kft. képviseletében Juhász Tibor ügyvezető mutatta be a Kincsem Ház építkezésének alakulását Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek és Fülöp Róbertnek, Kiskunhalas polgármesterének. A közel 500 négyzetméteres épület új és komplex kulturális térként működik majd a város közéletében.
Közelítő tél:  gépek vannak, de kell a lakossági segítség is (galéria)
Közélet

Közelítő tél: gépek vannak, de kell a lakossági segítség is (galéria)

A gépeket, hóekéket, sószórót felkészítették arra, hogy szükség esetén bevessék azokat. Többek között ez derült ki a Halasi Városgazda Zrt. hószemléjén.  Ha akkora mennyiségű csapadék esik, akkor külsős vállalkozások eszközeit is igénybe lehet venni, azonban Molnár Ferenc vezérigazgató számít a lakosság segítségére.
Újabb dolgozók és gyermekek kerültek karanténba
Közélet

Újabb dolgozók és gyermekek kerültek karanténba

Újabb 14 óvodás került karanténba a Kuruc vitézek téri intézményben, mivel két dolgozó háziorvos által kért tesztelésének eredménye pozitív lett- kaptuk a tájékoztatást a városházától.  Szerdai híradásunk szerint további 3 dolgozó és 12 gyermek van karanténban.
Elkapták a szemetelőt: 560 kilónyi sittet pakolt le Halason
Közélet

Elkapták a szemetelőt: 560 kilónyi sittet pakolt le Halason

Ötvenezer forintos bírságot kapott az a férfi, aki a város belterületén, a főút mellett szabadult meg 560 kilónyi építési törmeléktől. A térfigyelő kamerák felvételei árulkodtak tettéről és a lakossági is segített a gyors felderítésben- tájékoztatott a városháza.