Átadták az új épületszárnyat
Közélet

Átadták az új épületszárnyat

Több mint 300 nm hasznos alapterülettel bővült a Szent József Katolikus Iskola és Óvoda Lomb utcai épülete. A beruházást a fenntartó, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye finanszírozta. A bővítést a növekvő igények indokolták, mondta el az ünnepélyes átadón Ábrahámné Tallér Erzsébet intézményvezető.
(►) Javítják a kátyúkat
Közélet

(►) Javítják a kátyúkat

Halas több pontján is dolgoznak a gépek ezekben a napokban. A Városgazda Zrt. munkatársai a tél során rossz állapotba került útszakaszokat javítják.
(►) Különleges szavalás a Víz Világnapján
Közélet

(►) Különleges szavalás a Víz Világnapján

Nem mindennapi produkcióval köszöntötte a Napsugár Óvodák közössége a Víz Világnapját. A halasi főtéren a nagycsoportosok úgy álltak fel, hogy felülről nézve a víz felirat volt olvasható, közben pedig szavaltak. Mint megtudtuk, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre.
Ovisok kísérleteztek a Szilády-gimnázium laboratóriumában
Közélet

Ovisok kísérleteztek a Szilády-gimnázium laboratóriumában

Közeleg március 22., a Víz Világnapja. Ebből az alkalomból a Napsugár óvodákba járó gyerekek ellátogattak a Szilády-gimnázium laboratóriumába. Itt a vízzel kapcsolatos érdekes kísérletek várták őket. – Óvodáinkban kiemelt hangsúlyt helyezünk a környezeti nevelésre. A víz világnapja kapcsán többféle programot szerveztünk a kicsiknek és ezért jelentkeztünk be a gimnáziumba is – mesélte Vass Aranka a Napsugár Óvodák Környezet Munkaközösség vezetője.
Farkas Gergely közleménye
Közélet

Farkas Gergely közleménye

Ma reggel a Fidesz-KDNP helyi frakciója egy közleményt adott ki, azzal a hangfelvétellel kapcsolatban, melyben a jobbikos országgyűlési képviselőjelölt, Farkas Gergely és az LMP-s jelölt, Midi Melánia beszélgetése hallható. Erre a közleményre kívánt reagálni Farkas Gergely a lentebb olvasható gondolatokkal.
A Fidesz frakció  közleménye
Közélet

A Fidesz frakció közleménye

- A Bács-Kiskun Megye 5.sz.választókörzetben (Kiskunhalas) induló jobbikos Farkas Gergely és Midi Melánia LMP-s országgyűlési képviselő-jelöltek  nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetése, amelyben pénzért cserébe visszalépést kér jelölttársától a jobbikos fél, mélységesen felháborít minden törvénytisztelő embert- olvasható a Fidesz-KDNP kiskunhalasi frakciójának szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.
Laptopokat kapott a Felsővárosi-iskola
Közélet

Laptopokat kapott a Felsővárosi-iskola

34 laptop érkezett a Felsővárosi Általános Iskolába a Digitális kompetencia fejlesztése című kiemelt projekt keretében. A térségből ez az iskola kapta a legtöbb eszközt. A laptopok a digitális oktatást és a pedagógusok felkészülését segítik az órákra.
Elindult a „Nagylányos” program
Közélet

Elindult a „Nagylányos” program

Elindult a Roma lányok továbbtanulási esélyeinek növelését segítő program. Halason ez már a harmadik hasonló projekt, de ezúttal az időtartam és a létszám is bővült.
Tehetségkoordinátorok jártak Halason
Közélet

Tehetségkoordinátorok jártak Halason

A pedagógiai szakszolgálatok alapfeladatai között szerepel a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozása is. A köznevelési törvény szerint kiemelten tehetséges gyermek az a „különleges bánásmódot igénylő tanuló, aki átlag feletti általános vagy speciális képességek birtokában magas fokú kreativitással rendelkezik, és felkelthető benne a feladat iránti erős motiváció, elkötelezettség.” Többek között erről is értekeztek azok a koordinátorok, akik a megye területéről érkeztek Halasra egy szakmai megbeszélésre.