(►) Az eső sem zavarta meg a várisok ballagását (galéria)
Közélet

(►) Az eső sem zavarta meg a várisok ballagását (galéria)

Pénteken délután köszöntek el tanáraiktól, diáktársaiktól a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának tanulói. A ballagásra teljesen megtelt az iskola udvara, az arra méltó diákok elismeréseket vehettek át. Az ünnepségen adták át az intézmény kitüntetéseit is.

Kissé szomorkás, felhős időjárás fogadta a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának ballagására érkező vendégeket. Az ünnepség elején osztályfőnökeik vezetésével érkeztek az udvarra az osztályok, elsőként a 3/11/B (osztályfőnök: Csonka István), majd a 3/11/D (osztályfőnök: Fésüsné Bakos Ágnes), a 3/11/E (osztályfőnök: Lajkóé Laczkó Andrea), az SZH/2/H (osztályfőnök: Elek Jánosné), az KK/13/1 (osztályfőnök: Péter-Szabó Krisztina), a 3/11/A (osztályfőnök: Juhász István) és a 3/11/C (osztályfőnök: Kovácsné Gáspár Erika) foglalta el helyét a székeken. 

Néhány perces kényszerszünet következett, ugyanis hirtelen zuhogni kezdett az eső, amely aztán megkegyelmezett a végzősöknek, és folytatódhatott az ünnepség.   Zólyomi Zita egy Dsida Jenő verssel köszönt el a végzősöktől, ezt követően a ballagók nevében Lengyel Kitti búcsúzott az iskolától. Szabó Edina igazgatónő megkapta a ballagók tarisznyáját, majd megtartotta ünnepi beszédét.

Évek óta hagyomány, hogy a ballagás keretében adják át az intézmény elismeréseit.  Idén a Vári Szabó István Szakképző Iskoláért kitüntető díjat a pedagógusok közül  Mayer Kardos Erzsébet, Bognárné Varjú Mónika, Lucskai Emese és Fésüsné Bakos Ágnes vehette át, míg a nem pedagógus dolgozók közül Kunné Maximilián-Tóth Ildikó volt a kitüntetett. Ekkora már a nap is kisütött.

A Vári Szabó István Szakképző Iskola kiváló tanulója díjat ebben az esztendőben Kökény Gábor, Lengyel Kitti, Moravcsik Martin és Szekszárdi Mónika érdemelte ki. A Vári Szabó István Szakképző Iskola Kulturális Életéért és Közösségért díjat Keresztúri Ervin kapta meg, míg a a Vári Szabó István Szakképző Iskola Támogatója díját idén a Király Pékség képviselője vehette át. Köszöntötték azokat a diákokat is, akik kiválóan szerepeltek a szakmai versenyeken és kitűnő tanulmányi eredményükkel, közösségi munkájukkal sokat tettek az iskoláért. Az ünnepség végén a búcsúzók az iskola jelképére, a zászlóra szalagot kötötték és átadták az itt maradó diákoknak.

Videó: Csóti Gábor