(►) Cowboyok és indiánok kalandjai
Közélet

(►) Cowboyok és indiánok kalandjai

Két teljes héten át várták kalandok a Kiskunhalasi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola fiataljait. A gyerekek sokat játszottak, kézműveskedtek, valamint minden nap más és más finomság készült nekik ebédre az intézmény dolgozói jóvoltából a Végh-kúria udvarán.

A két együtt töltött hét egyik legnépszerűbb napján a vadnyugat és az indiánok kalandos élete volt a fő tematika.

- A gyerekek sok időt töltöttek otthon, most végre ismét lehet programokat tartani. Azt gondolom, ez jó nekik is, nekünk is és nem utolsó sorban a szülőknek is hatalmas segítség. Célunk a gyerekeknek való örömszerzésen túl, egyértelműen a szülők tehermentesítése volt. A kollégák, asszisztensek, gyógypedagógusok ebben a két hétben minden nap készültek valami kis meglepetéssel, amitől még különlegesebb a táborunk – árulta el Révészné Tamás Ildikó intézményvezető.

A sok játék után az indiánok is megéheztek. Éppen ezért ott jártunkkor ebédre egy igazi finomság készült a lelkes csapatnak.

- A mai napra egy örök kedvenccel, a lángossal készültünk a gyerekeknek. Összesen negyven minden finomsággal megpakolt lángost sütöttünk, amihez két kiló sajtot, nyolc kiló lisztet és négy kiló tejfölt használtunk fel. Nagy boldogság és felüdülés számomra, amikor látom, milyen örömmel fogyasztják az általam készített ételeket a fiatalok és a kollégák – fejezte ki örömét Markovics Győző, az intézmény dolgozója.