(►) Elballagtak a Dékáni-szakgimnázium végzősei (galéria)
Közélet

(►) Elballagtak a Dékáni-szakgimnázium végzősei (galéria)

Véget ért a középiskolai ballagások Kiskunhalason. Utolsóként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának végzősei köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól, társaiktól. Ebben az esztendőben négy osztály fejezi be középiskolai tanulmányaikat.

Jókora dugók alakultak ki szombaton kora délelőtt a Kossuth utca környékén. Nem véletlen, ugyanis ballagási ünnepségnek volt a színhelye a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma. Az időjárás is a kegyeibe fogadta az érkezőket, a sportcsarnok pedig a felújítást követően méltó környezetet biztosított  megható ünnepségnek. Idén négy osztály fejezi be középiskolai tanulmányait az intézményben.

Elsőként a 11/D (osztályfőnök: Visnyei Ágnes) érkezett meg a csarnokba, majd a 12/A (osztályfőnök: Somosköviné Németh Ildikó), a 12/B (osztályfőnök: Czagányné Pásztor Anikó), a 12/D (osztályfőnök: Margit Ferencné) következett. A ballagókat az alsóbb évfolyamosok nevében Nagy Regina köszöntötte, majd következtek a búcsúzók, az ő gondolataikat Károly Renáta és Plichta Dominik tolmácsolta. 

Az iskolazászló átadása után Papp Gyula főigazgató, Molnár Nándor igazgató, Simon Ilona és Kindl Attila igazgatóhelyettes kapta meg a végzősőktől a ballagási tarisznyát. Molnár Nándor beszédét követően az arra méltó diákok vehették át az iskola elismeréseit. A Dékáni-szakgimnázium megköszönte azoknak a szervezeteknek a tevékenységét is, akik a gyakorlati képzésben kiemelkedő szerepet játszanak. Idén az Autó Fa-Ge Kft., az Önkormányzati Bölcsőde, a halasi önkormányzat és a Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület vehette át az elismerést.

Fotók: Jákob Klára 

Videó: Csóti Gábor