(►) Különleges szavalás a Víz Világnapján
Közélet

(►) Különleges szavalás a Víz Világnapján

Nem mindennapi produkcióval köszöntötte a Napsugár Óvodák közössége a Víz Világnapját. A halasi főtéren a nagycsoportosok úgy álltak fel, hogy felülről nézve a víz felirat volt olvasható, közben pedig szavaltak. Mint megtudtuk, az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre.

Különleges, performansznak is beillő produkcióval készültek a Napsugár Óvodák nagycsoportosai március 22-re, a Víz Világnapjára. Ezt a hetet ennek szentelték az intézmény valamennyi tagóvodájában, kedden például a Szilády-gimnáziumban voltak laborfoglalkozáson. Csütörtökön délelőtt pedig a vízcseppeket formáló kák pólóban érkeztek a kislányok és kisfiúk a főtérre, ahol aztán úgy álltak fel, hogy felülről a víz feliratot lehetett olvasni. Közben pedig Vass Arankával, a Környezet Munkaközösség vezetőjével közösen elszavaltak egy verset.

Mint megtudtuk, sokat készültek erre a rendhagyó produkcióra. Ráadásul valamennyi tagóvodában nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre. Az általunk megkérdezett gyerekek pedig melepően sok információval rendelkeztek a vízről. Kiderült az is, hogy amint az időjárás engedi, a csoportok ellátogatnak majd a halasi szennyvízkezelőbe is. 

Videó, címkép: Vercz András