(►) Nemzeti Konzultáció, útfejlesztések
Közélet

(►) Nemzeti Konzultáció, útfejlesztések

A Nemzeti Konzultációs ívek kitöltésének fontosságát hangsúlyozat mai halasi sajtótájékoztatóján Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A politikus a térségi útfejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, 2019-ben több útszakasz is megújul, 2020-ban pedig a Soltvadkert – Tázlár - Bodoglár szakasz következik.

Bányai Gábor a kiskunhalasi képviselői irodájában tartotta meg tájékoztatóját. A politikus szerint Magyarországon demográfiai mínusz van, így a kormány fontosnak tartja, hogy ez a helyzet változzon. A napokban kiküldött konzultációs ívek célja, hogy lássák, mi erről a lakosság véleménye. Bányai Gábor arra kér mindenkit, hogy töltse ki a konzultációs ívet, hiszen a több gyermek vállalásával, a fiatalok életkezdésével, és a főállású édesanyasággal kapcsolatos témakörökben is szeretnék tudni, hogy mi a lakossági elképzelés. A térségi útfejlesztésekkel kapcsolatban a képviselő elmondta, jövő év tavaszán megkezdődhet a Kiskunhalas és Tajó közötti útszakasz felújítása, megvalósul a Borota és Csávoly között rész javítása is. 2020-ban a Soltvadkert-Tázlár-Bodoglár szakaszra kerül a sor.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2021-ben a Kecel-Imrehegy útrekonstrukció is megkezdődik. Az M9-es autópálya tervezett megépítésével kapcsolatban hozzátette, az eddigi tervek szerint az út, térséget érintő szakasza, Kunfehértó és Jánoshalma között a Renner Bt. közelében halad majd,