(►) Szüreti zárónap Szulák Andreával, technikai menettel
Közélet

(►) Szüreti zárónap Szulák Andreával, technikai menettel

Szulák Andrea koncertjével vasárnap délután véget ért a három napos Halasi Szüreti Fesztivál. A közönség folyamatosan visszatapsolta az énekesnőt és az utolsó számot együtt énekelték a művésznővel. A nap látványossága volt a technikai menet, a délelőtt folyamán pedig táncos zenés programok váltották egymást a színpadon és a Lyra együttes is koncertet adott.

Sportosan indult a Halasi Szüreti Fesztivál. A főtéri nagyszínpadnál délelőtt 10 órakor a Halas Fitness Egyesület nyitotta a napot. Majd a Grandup Kid’s, a Maminbaba, a Zumba Adrival és a Majsai Gyöngyök, illetve a Virágzó Tehetség Művészeti Egyesület és a városi iskolák előadásai váltották egymást.

Közben a vendéglátósok kínálták finomságaikat, és a kézműves kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. A Natura Népi játszóházban sok gyerek kipróbálta a különböző régi használati tárgyakat, de a kisállat simogató is népszerű volt, csakúgy mint a 7 próba, ahol még íjászkodni is kellett. De készültek a képek a fotósarok öreg traktorjánál is.

A vasárnap délutánt a Lyra együttes koncertje nyitotta. A technikai menet délután 2 órakor indult és végigmasírozott a Kossuth utcán, majd a Köztársaság utcáról fordult be a főtérhez. A Halasi Bringabarát Klub tagjai vezették fel a mezőnyt. Aztán jöttek sorban a Kántor András Veterán Autós Motoros Egyesület, illetve a Szabadkai Old Timer Klub tagjai, Őket követték a Konok Kunok motorosai, de nagy Polski Fiatokat és láthattak az érdeklődők. 12 régi traktor is végigpöfögte az útvonalat, nem mindennapi látványt nyújtva.

A nap záró koncertje előtt Szőke Sándor a Városért Közalapítvány elnöke mondott köszönetet a város lakóinak, hogy ilyen sokan részt vettek a programokon. Mind mondta jövőre már 40 éves lesz a Halasi Szüreti fesztivál, amit a Közalapítvány és a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezőcsapata próbál emlékezetessé tenni, így már mostantól megkezdődik a következő fesztivál szervezése.

A Szüreti Fesztivál Szulák Andrea koncertjével zárult. Az énekes, színésznő kedvenc dalait hozta Halasra. A közönség alig engedte befejezni a koncertet, többször is visszatapsolták az énekesnőt. Végül Szulák Andrea a közönséggel közösen énekelve a Kell, hogy várj című dallal búcsúzott Halastól.

A Szulák Andreával készült riportot és a fesztiválról készült összefoglalókat a Halas Tv műsoraiban láthatják majd.

Fotók: Anda Péter
Indexkép és videó: Gudmon Olivér