25 éves kapcsolat – emlékkövet hoztak Kronachból
Közélet

25 éves kapcsolat – emlékkövet hoztak Kronachból

Mostantól egy emlékkő hirdeti Halas és Kronach 25 éves testvérvárosi kapcsolatát. A német város ajándéka a Csipkeház udvarában lévő testvérvárosi fa mellé került. Péntek délelőtt tartották az átadó ünnepséget a polgármesterek, halasi középiskolások és a partnertelepülési delegációk jelenlétében.

25 éves a partnerség Kiskunhalas és a németországi Kronach között. A jubileum alkalmából népes delegáció érkezett Halasra, még a szerződést megkötő egykori polgármester Manfred Raum is tiszteletét tette a jeles eseményen. Mint mondta a 25 év alatt nagyon sokat fejlődött a város és örül, hogy ezt figyelemmel kísérhette, illetve, hogy jelen lehet a mostani ünnepségen is. Manfred Raum további hosszú együttműködést kíván a két településnek.

A 25 éves partnerségi jubileumra a német vendégek ajándékot hoztak Kiskunhalasnak, amit Kronach polgármestere Wolfgang Beiergrößlein adott át. A termetes kő a Kronachi városháza régi padlójából származik és Kroncah jelképe a három rózsa, valamit Halas jelképe a három hal is szerepel rajta Az emlékkövet a Csipkeház udvarában a partnerséget jelképező fánál helyezték el.

Halas polgármestere, Fülöp Róbert is példaértékűnek tartja a két város közötti partnerségi kapcsolatot, ami több területre is kiterjed, így nem csak a városvezetők tesznek látogatást egymás településein, hanem egyre szorosabb a barátság a két város fúvós együttesei, illetve a német várőrök és a halasi lovasbandérium tagjai között.

A napokban még tovább erősödnek Halas partnertelepülési kapcsolatai, hiszen minden testvérvárosból érkeztek delegációk és művészeti csoportok, hogy együtt ünnepeljenek Halasiakkal a Szüreti Fesztiválon.