25 éves megyei jó barátság
Közélet

25 éves megyei jó barátság

1994. szeptember 16-án Hargita Megye Tanácsa és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá és partneri, baráti és kölcsönösségen alapuló együttműködésre kötelezték el magukat - közölte a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöki kabinetje.

A megyék közötti együttműködés eredményeképp gyarapodtak a gazdasági és kulturális kapcsolatok, de legalább ilyen fontosak a kialakult személyes barátságok is. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke (címképen) 2019. június 6. napján, ünnepélyes keretek között megújította az együttműködési megállapodást.

A különleges alkalom során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak köszönhetően emlékfa ültetésre került sor, amely a „csíkszeredai testvértelepülések és megyék sétányának” első adománya volt.

A két megyei vezető kölcsönösen elismeri a Hargita és Bács-Kiskun közti együttműködés elmúlt 25 évének eredményeit. Az elődeik munkájának szellemiségét követve kijelentették, hogy a jövőben is támogatni fogják ezt az együttműködést annak érdekében, hogy térségeik történelmi, kulturális és gazdasági értékeit kölcsönösen feltárják, megismerjék és továbbörökítsék.

Forrás: Elnöki kabinet