A 103 éves Béla bácsi jó egészségnek örvend (galéria)
Közélet

A 103 éves Béla bácsi jó egészségnek örvend (galéria)

Szereti a sportot, szívesen néz televíziót és kiváló egészségnek örvend. A 103 esztendős Csendes Bélát köszöntötte pénteken délelőtt Fülöp Róbert polgármester, Bognárné Nagy Éva képviselő és Simon István szociálpolitikai csoportvezető. Az idős férfi azt mondja, örül annak, hogy semmije sem fáj, azt viszont nagyon sajnálja, hogy már nem tudja gondozni a kis szőlőjét és nem tudja felszedni a krumplit a kertjében.

Kiskunhalas egyik legidősebb polgára a 103 esztendős Csendes Béla. Az idős férfi Sűrű-Tajón élt és gazdálkodott korábban a családjával, mostanság viszont már Szélmalom utcai otthonában él. Imádja a négy unokáját, akik hét dédunokával örvendeztették meg. Béla bácsi pénteken délelőtt vendégeket fogadott, Fülöp Róbert polgármester, Bognárné Nagy Éva képviselő és Simon István szociálpolitikai csoportvezető a városlakók nevében köszöntötték fel az ünnepeltet. A házigazda és veje, Gál István nagy szeretettel fogadta a látogatókat. Az idős férfi örömmel fogadta az ajándékokat és elárulta, minden vendég érkezésekor felvillanyozódik, ugyanis imád beszélgetni. 

Megtudtuk, hogy szeret televíziót nézni, a híradókat és a sportműsorokat nem szívesen hagyja ki. Kedveli a focit és a tornát is, de azt mondta, az volt az igazi, amikor még tudta gondozni a kertjét. Volt kis szőlőlugasa az udvaron és maga szedte fel a krumplit a kertben. Egy kisebb baleset érte, azóta bottal jár, ennek ellenére kiváló egészségnek örvend. Elárulta nekünk, hogy soha, semmije sem fáj. Mesélt arról, amikor fiatal korában bejártak a halasi piacra és hozták Sűrű-Tajóról a paprikát eladni. Emlékszik arra is, amikor Horthy Miklós Kiskunhalason járt. Imádott felesége már nem él, két gyermeke is elhunyt, viszont négy unokája és hét dédunokája mindig szeretettel veszi körül.  Béla bácsi nyugodtan letagadhatna 20-25 esztendőt. Megbeszélték a polgármesterrel, hogy legközelebb is eljön majd a születésnapjára. Az ünnepeltet szerkesztőségünk is megajándékozta egy vadonatúj falinaptárral. Béla bácsi, boldog születésnapot! (Részletek az esti híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.)

Videó: Vercz András