A 95 éves Nagyapáti Jenőt köszöntötték (galéria)
Közélet

A 95 éves Nagyapáti Jenőt köszöntötték (galéria)

Kilencvenötödik születésnapját ünnepelte január 6-án Nagyapáti Jenő. A Gábor Áron utcai otthonában köszöntötte őt Farkas Dániel alpolgármester és Simon István szociálpolitikai csoportvezető. Jenő bácsitól megtudtuk, hogy sohasem dohányzott, sokat dolgozott és nagyon szeretett kertészkedni.

- Őszintén megmondom, mindig pontos, megbízható ember voltam. Tudták ezt rólam a kollégáim is - fogalmazott Nagyapáti Jenő, aki vasárnap ünnepelte a 95. születésnapját. Az idős férfi családja társaságában várta hétfőn délután Farkas Dániel alpolgármestert és Simon István szociálpolitikai csoportvezetőt, aki a város jókívánságait tolmácsolta. Elhozták Orbán Viktor miniszterelnök díszoklevelét is. Jenő bácsi memóriája tökéletes, a vendégeknek egymás után mesélte a régi történeteket. Azokból az időkből, amikor a második világháború idején lovaskocsival vitte a magyar katonákat, vagy arról, amikor a vasútnál dolgozott felelős beosztásban. 

Előkerült néhány régi fénykép is, amelyekről hosszasan mesélt az ünnepelt. Vitalitására jellemző, hogy a gyertyát egy szuszra fújta el. Jenő bácsi elárulta azt is, hogy szeret kertészkedni, azt viszont bánja, hogy már nem tud kerékpározni. Régi szenvedélye volt az, hogy mozsarakat és régiségeket gyűjtött. Ma is szívesen jár a vásárba nézelődni. - Sohasem dohányoztam és az alkoholban is tudtam a mértéket. Sokat dolgoztam, mindig megbecsülték a munkámat - tudtuk meg Nagyapáti Jenőtől, akit szerkesztőségünk is megajándékozott egy falinaptárral. (További részletek az esti híradóban.)