A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják
Közélet

A gyermekek, a szülők és a nagyszülők is imádják

Kisgyermekes szülők, nagyszülők gyűlnek össze csütörtökönként a Végh-kúria udvarán található Pajtaszínpadnál. A Ringató foglalkozás a veszélyhelyzet ideje alatt szünetelt, azonban most ismét nagy népszerűségnek örvend a térségben.

A Ringatót vezető Vadai Henrietta azt mondja, a résztvevőkön érezhető, hogy a vírushelyzet miatti hosszas bezártság után már nagyon várták az újbóli találkozásokat.

- Már az első alkalommal is nagyon sokan eljöttek ide, a Végh-kúriába. Amikor az időjárás engedi, a szabad ég alatt tartjuk a foglalkozást, de a Pajtaszínpad is remek helyszínnek bizonyult. A Ringató egy országos, sőt most már inkább nemzetközi foglalkozás. Most már több, mint 12 éve tartom ezt a zenés, énekes programot Kiskunhalason, a cél pedig a kezdetek óta változatlan. Nagyon fontos kiemelni, hogy ez egy zenei nevelési program, hiszen értékes zenét közvetítünk a szülőknek, ezzel pedig egy mintát mutatunk, hogy mit énekeljenek, mit játsszanak odahaza – árulta el Henrietta.

Azok a szülők, akik gyermekeiket rendszeresen elhozzák a foglalkozásokra, úgy látják, a kicsiknél komoly fejlődést lehet elérni a dalokkal, mondókákkal.

- Pedagógusként dolgozom, így azt tudom, hogy a zene és a játék milyen pozitív hatással van az alsó tagozatosokra. Nekem két kicsi gyermekem van, és szeretném, ha ők is a lehető leghamarabb megtapasztalnák a zene pozitív hatásait, ezért vagyunk itt minden héten – mondta Saláné Gazdag Anett.

Nem csak szülők járnak a Ringatóra, egyre több nagymama és nagypapa is elkíséri unokáját a zenés foglalkozásokra.

- Remek kezdeményezésnek tartom ezt az egészet. Én most a lányom gyermekeivel jöttem el. Nagyon érdekes megtapasztalnom, milyen jó hatással van rájuk ez a foglalkozás. Nekem is minden új itt, hiszen bevallom, én még egészen más módszereket alkalmaztam szülőként, de jó látni, mennyi új dolgot elsajátítanak itt az unokáim. Szeretünk itt lenni – fejtette ki Szűcs László.

A Ringató legközelebb július 9-én, csütörtökön várja majd a gyermekeket és a felnőtteket.