A Kiskunvíz gulyása lett a nyerő
Közélet

A Kiskunvíz gulyása lett a nyerő

Kihirdették a győzteseket a kora reggel óta zajló IX. Sóstó Gulyásfesztiválon. A Fiat KB Autoteam Kft. és a Sóstó Csárda közös rendezvényén 48 csapat versengett az első helyért. A kulturális programokkal színesített eseményen a borongós idő ellenére több százan vettek részt.

Idén kilencedik alkalommal adott adott helyet a Gulyásfesztiválnak a Sóstó Csárda udvara. A rendezvény egyben emlékezés Gulyás Józsefre, akinek neve egybeforrt a halasi vendéglátóhellyel. A Lekrinszki Zoltán által vezettet zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen olyan különlegességek is az asztalukra kerültek, mint az emu és a vízi bivaly gulyás.

A szakavatott zsűritagok hosszasan ízleltek, értékeltek, pontozták az íz harmóniát, a csapatok öltözetét, a tálalást. Délután négy órakor már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Az első helyezettek 50.000 forint, a második helyezettek 30.000 forint, míg a harmadik helyezettek 20.000 forint készpénz díjazásban részesültek.

Idén a legjobb alföldi gulyást a Kiskunvíz Kft. csapata főzte. Az első helyezett kollektíva vezetője, Mátyus Zoltán elmondta, a gulyás egyik fontos összetevője a finom halasi víz, ebből volt bőven, így már csak az előkészítésre és az ízesítésre kellett odafigyelni. A cégvezető hozzátette, a fődíjat jótékony célra ajánlják fel, munkatársaival közösen döntik majd el, hogy melyik halasi szervezet lesz a megajándékozott.

Második helyen a Sörcsap nevű csapat végzett, míg a harmadik helyet a Huszár Team szerezte meg. Az egyéb gulyás kategóriában is szoros volt a verseny. A csapatok igyekeztek különleges receptekkel és gulyásokkal lenyűgözni a zsűrit. Első helyezett a Tiszafüredi Jóbarátok nevű csapat lett, a második helyet a Központi Általános Iskola szerezte meg, a harmadik helyet pedig a Csipetkék és Babzabálók érdemelték ki.

Különdíjban részesültek:
Kiskun Táncegyüttes
Bajai Jópofa Srácok
Fazekas Általános Iskola
Buja Gulya Habi Kft.
Juhász Család
Falka Lakos Testvérek
Füzespusztai Hagyomány Őrzők Népviseletben
Konyhafőnökök
Miskei Trans

fotók: Anda Péter