A legjobb burgonyás ételeket főzték (galéria)
Közélet

A legjobb burgonyás ételeket főzték (galéria)

Idén már a hatodik Burgonyás ételek főzőversenyét rendezte a Bács Gazda-Coop Kft. Szabó Lajos és munkatársai arra kérték a csapatokat, főzzenek olyan burgonyás ételeket, amely megmutatja milyen sokrétűen fel lehet használni ezt az alapvető élelmiszert. 

Szombaton kora délelőtt fellobbantak a lángok a versenyre jelentkező főzőcsapatok edényei alatt. Mindenki igyekezett elkápráztatni a zsűrit. Idén is nagyon odafigyeltek a főzőmesterek a tálalásra, a megfelelő öltözetre és a főzőhelyek kialakítására. A szervező Szabó Lajos a Bács Gazda-Coop ügyvezetője elmondta, a cél az volt hogy igazi, családias hangulatban teljen ez a nap. A főzés mellett légvárazás és lovaskocsikázás és a Kiskunhalasi Népdalkör fellépése tette teljessé a kikapcsolódást. 

Az Illés Lajos vezette zsűri kevéssel két óra előtt meghozta a döntését, mint kiderült, nem voltak könnyű helyzetben, így összesen három első helyezést hirdettek ki. Első helyen végzett a Kertbarát Egyesület csülökpörköltje, szintén első helyre volt méltó a Kertbarát Kör savanyú mája, az első helyezés mellé járó vándorserleget idén, a Füzespusztai gazdák csapata vihette haza.

A legkarakteresebb ételt a Southnet csapata főzte, a legvidámabb csapat díjat a Halasi Box Club érdemelte ki, a legszebb tálalásért és a legjobb ifjúsági csapatért járó elismerést a Vári-szakközépiskola vihette haza. A legszebb főzőhelyet pedig a Bácska-Topolyai Mezőgazdasági Iskola csapata szerezte meg. Sokaknak ízlett a Bács Gazda savanyú mája is, így a legharmonikusabb ízek kategóriában kaptak elismerést.