A Magyar Orvosi Kamara segíti a Kiskun Sztómások Alapítványt
Közélet

A Magyar Orvosi Kamara segíti a Kiskun Sztómások Alapítványt

A napokban Kiskunhalason tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Magyar Orvosi Kamara, dr. Éger István vezetésével. A szervezet titkára dr. Lengyel János, aki elmondta, már harmadik alkalommal lehet városunk a házigazdája a szakmai tanácskozásnak. A megbeszélések mellett támogatási megállapodást írt alá a kamara és a Kiskun Sztómások Alapítvány.

Elismerően szólt a kiskunhalasi Semmelweis Kórházban tapasztalt fejlesztésekről dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A szervezett vezetősége immáron harmadik alkalommal tartotta kihelyezett ülését városunkban. Nem véletlen ez, ugyanis dr. Lengyel János látja el a titkári feladatokat, ráadásul a korábbi két alkalommal is pozitív tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodtak a résztvevők a halasi látogatásuk során. - Kötetlenebb körülmények között tudunk komoly és érdemi munkát végezni, átbeszélni fontos témákat. Szívesen jövünk minden alkalommal, most például a Thorma János Múzeum páratlan kiállítását is megcsodálhattuk - fogalmazott az elnök.

Dr. Éger István és dr. Szepesvári Szabolcs

A tanácskozás során egy támogatási megállapodás aláírására is sor került. Kiskunhalason immáron 26 éve működik az ILCO Club, amelynek vezetője dr. Nagy András főorvos. A szervezet egyike a 40 klubnak, amely az országban működik. Az ILCO munkáját segítő Kiskun Sztómások Alapítvány segítségért fordult a Magyar Orvosi Kamarához. Szakmai továbbképzés és egy kirándulás megvalósításához kértek anyagi támogatást. Ezt meg is kapják majd, a megállapodást dr. Nagy András és dr. Éger István látta el kézjegyével. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)

dr. Nagy András és dr. Éger István írta alá a megállapodást