A modern vállalkozásokról tanultak
Közélet

A modern vállalkozásokról tanultak

Vállalkozói információs napot tartottak Kiskunhalason a Közösségek Házában. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Modern Vállalkozások Programja sok hasznos információval várta az érdeklődőket. A digitalizáció, az online jelenlét ma már elengedhetetlen egy vállalkozás életében is így közel ötven vállalkozó hallgatta végig a szakemberek előadásait és tanult arról, hogyan lehet modern egy vállalkozás.

Digitalizációs lehetőségek, pályázatok, online trendek és marketing – sok hasznos tanácsot kaptak az érdeklődők a Kiskunhalasi vállalkozói információs napon a különböző területekről és cégektől érkezett előadóktól. – A fő cél,  hogy a kis és középvállalkozásokat oktassuk, segítsük annak érdekében, hogy haladjanak a korral és sikeresek legyenek. Aki a mai világban nincs jelen online, az nincs is.  2020 felé haladva egyre többen vannak ezzel tisztában – mondta a program egyik előadója, Berta Gergő a Maximum Business Kft. ügyvezető tulajdonosa.

A Kereskedelmi és Iparkamara is arra bíztatja a tagjait, hogy haladjanak a korral és éljenek az új módszerekkel, lehetőségekkel – ezt már Sörös Péter a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviseletvezetője hangsúlyozta.

Napjainkban egyre nagyobb teret nyer az online kereskedelem. Akik ilyen irányban szeretnének nyitni azoknak is sok információval szolgált a vállalkozói nap.

A kiskunhalasi önkormányzat részéről – a térség vállalkozásfejlesztési programjáról - Farkas Dániel stratégiai tanácsadó tartott előadást. – Az önkormányzat is igyekszik kiszolgálni a vállalkozókat, például több ügyintézési folyamatot is online elérhetővé tettünk. A gazdaságélénkítő intézkedések is éreztetik hatásukat. A legtöbb kis és középvállalkozás Halason is tudott előre lépni – mondta Farkas Dániel.

A vállalkozói napon beszélgetésre is mód nyílt az előadókkal, kiállítókkal és tanácsadókkal.